Ingrediente:1/2 kg
orez1 l lapte
200 g
zahar1 l apa
1
esenta rom5
oua200 g
ciocolata2 linguri
cacaoMod de preparare:Amesteca laptele cu apa si pune totul la fiert. Cand da totul in
clocot, adauga orezul spalat si scurs si lasa sa fiarba cam 20 de minute. La jumatatea timpului de fierbere, adauga zaharul si esenta de rom, apoi amesteca si lasa la racit.
Dupa ce orezul s-a racit, amesteca-l cu galbenusurile si pudra de cacao. Adauga albusurile batute spuma batute tare si ciocolata taiata bucati si amestec-o usor, cu o lingura de lemn, de jos in sus.
Toarna amestecul intr-un
vas termorezistent uns si tapetat si da totul la
cuptor pentru o ora, la foc mic.
Serveste
budinca simpla sau cu smantana deasupra.
sursa:
acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Comentarii (0)