News Flash:

Salivezi cand o vezi! Si are o aroma asa de pofticioasa! Uite asa se prepara friptura de pui la cuptor cu garnitura de cartofi acordeon

31 Ianuarie 2017
13130 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6490 RON (+0.0016)
USD: 3.8160 RON (+0.0095)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
O reteta deosebit de gustoasa de mancare cu carne de pui si cartofi, este reteta de friptura de pui si cartofi acordeon umpluti cu kaiser sau bacon, preparata la cuptor. Reteta se prepara foarte simplu in aproximativ 90 de minute, iar ingredientele sunt suficiente pentru 4-6 portii.

Ingrediente:

1 pui intreg de greutate normala (1,2 -1,5 kg)
1 kg de cartofi potriviti ca marime
200 g de kaiser
sare si piper macinat dupa gust
3 linguri de ulei
1 ceasca de apa sau supa de carne
1 lingura de cimbru macinat

Mod de preparare:

Cu 1-2 ore inainte sa preparam friptura ne ocupam de pui. Luam puiul si il curatam bine, eventual il si parlim daca este cazul, apoi il spalam si il lasam sa se scurga de apa. Puiul se taie pe jumatate, se presara cu sare peste tot si se pastreaza la rece timp de 1-2 ore sa prinda gust. Dupa acest timp se condimenteaza cu piper si cimbru si se freaca bine cu ulei pe toate partile. Kaiserul se taie feliute subtiri, iar cartofii se curata de coaja, se spala si se lasa la scurs. Fiecare cartof se cresteaza in felii dar nu pana la capat, sub forma unui acordeon. O reteta simpla cu cartofi copti in coaja si crestati este aici. Se condimenteaza fiecare cartof cu sare si cimbru, se ung cu ulei, iar in fiecare crestatura se baga cate o feliuta de kaiser. Pe langa kaiser sau bacon se mai poate folosi si cascaval taiat feliute, iar cartofii asfel preparati se servesc stropiti cu smantana fiind o garnitura perfecta la o friptura de carne, un deliciu culinar!

Friptura se prepara ca orice friptura la cuptor normala. Se ia o tava de cuptor, se unge bine cu ulei, se asaza bucatile de carne de pui in mijlocul tavii iar de jur imprejur se asaza frumos fiecare cartof umplut cu kaiser. Se adauga o ceasca de apa sau supa, se presara deasupra putin cimbru, apoi se acopera tava cu folie de aluminiu si se introduce in cuptorul incins la 250 de grade pentru 30 de minute. Dupa acest timp se scoate tava din cuptor si se intoarce carnea, apoi se acopera din nou tava si se coace inca 20 de minute, dupa care se descopera tava si se continua coacerea pana cand friptura de pui cu cartofi este frumos rumenita.

Friptura de pui la cuptor cu garnitura de cartofi acordeon, o mancare deosebita, gustoasa, foarte apetisanta si aspectuasa, o reteta cu pui la indemana oricui, potrivita pentru mese festive, aniversari sau ocazii mai speciale, care merge foarte bine alaturi de o salata de varza sau castraveti si gogosari in oteti si un pahar de vin bun.
    
Reteta de friptura de pui cu cartofi acordeon ne este oferita de preparatedevis.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

friptura pui garnitura cartofi cartofi acordeon friptura garnitura
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1798 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015548 (s)