News Flash:

Salatele - benefice pentru sanatate

26 Ianuarie 2012
1513 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6572 RON (+0.0022)
USD: 3.9685 RON (-0.0089)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Salata
Chiar daca sunteti foarte grabit spre locul unde vreti sa ajungeti, opriti-va pentru cateva minute in piata. Cumparati cate putin din fiecare leguma si faceti salata de cruditati. Puteti folosi cartofi, morcovi, telina, varza, sfecla rosie, radacina de patrunjel, patrunjel frunze, hrean. Pentru gust, folositi un mar, banana ori cateva picaturi de lamaie.

Pentru o singura portie se foloseste cate putin din legumele enumerate mai sus, in functie de combinatiile pe care vreti sa le faceti.

Legumele se dau prin razatoarea mica, se amesteca si, dupa gust se adauga iaurt, o lingurita de otet de mere ori zeama de lamaie. Fara sare si ulei! Deasupra se presara putin patrunjel verde taiat marunt.

Din legumele enumerate puteti face o selectie. De exemplu, intr-o zi folositi morcov, telina si un cartof. In alta zi sfecla rosie si morcov. Combinatiile vi le puteti stabili singuri dupa gust si preferinte.

Salata in care ati pus cartof ras se mananca imediat. Ce mai ramane nu se mai mananca.

Pentru sucurile de cruditati - cruditatile se dau prin masina de stors fructe - se folosesc exact aceleasi legume si combinatiile si le poate stabili fiecare.

Se pot face sucuri asortate de exemplu sfecla rosie, un cartof si un mar; morcov, cartof si un mar; telina si sfecla rosie etc.

Sucul de cartofi, recomandat persoanelor bolnave de stomac, sau sucul in care se pune si un cartof se bea imediat. Nu se pastreaza pe mai tarziu. Ce ramane nebaut se arunca.

Oricine poate bea aceste sucuri dar mai ales persoanele in varsta, anemice, slabe sau slabite in urma unei afectiuni grave.

Sucul de sfecla rosie este recomandat persoanelor anemice, convalescentilor, dupa o suferinta indelungata sau o operatie grea celor care au lipsa de calciu dar si persoanelor sanatoase.

Sucul de sfecla rosie baut la schimbarea de anotimpri - inceput de toamna si sfarsitul iernii - poate ajuta organismul sa se adapteze mai usor la schimbarile de temperatura si sa suporte mai bine neplacerile create de aceste perioade.

sursa: ziare.com
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cartofi morcovi mar telina
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1695 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018528 (s)