News Flash:

Salata vietnameza de vita

16 Mai 2011
1187 Vizualizari | 0 Comentarii
Salata vietnameza de vita
Ingrediente: 300 gr muschiulet de vitel / vita 1/2 ceapa rosie mica 2 morcovi 5 castraveciori proaspeti 1/2 ardei rosu 1 ardei iute 5 fire patrunjel (sau coriandru) 1 pumn de alune prajite (aprox. 50 gr) Marinata: 50 ml sos de soia 50 ml apa sucul de la 2 limes 5 catei usturoi striviti 1 1/2 lingurita chili  pudra 1 lingurita zahar 1 varf lingurita ghimbir pudra Mod de preparare: 1. Amestecati toate ingredientele pentru marinata. Puneti intr-o cescuta 4 linguri din ea. Restul de marinata il turnati peste muschiuletul de vita si dati la rece pentru minim 1 ora, maxim 1 zi. 2. Taiati legumele astfel: - morcovii fasii subtiri folosind ustensila pentru curatat legume; - castravetii fasii subtiri folosind aceeasi ustensila (dar numai pana la partea cu seminte); - ardeiul gras il taiati felii cat mai subtiri; - ardeiul iute rondele (scoateti samburii daca doriti); - ceapa solzisori foarte subtiri; - tocati patrunjelul cat mai marunt. Amestecati toate legumele intr-un bol. 3. Intr-un mojar am strivit alunele pana am obtinut bucatele mai mici. 4. Muschiuletul de vita l-am scos din marinata si l-am uscat cu servetele de bucatarie. L-am pus pe un gratar de fonta incins (uns doar cu un strop de ulei) si l-am lasat cate 3 minute pe fiecare parte si apoi inca 1 minut pe laterale. 5. Am pus muschiuletul pe un fund de lemn si am lasat 5 minute sa se odihneasca. 6. L-a taiat apoi felii foarte subtiri. Muschiuletul de vita in acest moment e in sange la mijloc. Daca va place, il puteti lasa asa. Daca nu, luati feliile de carne si asezati-le pe gratarul inca fierbinte (am stins focul sub el) si lasati cateva secunde pe fiecare parte. Nu trebuie lasate mult, nu vor mai fi suculente. Taiati feliile in doua, sa aveti fasii mai subtiri. 7. Adaugati feliile de carne peste legume. Turnati marinata din cescuta peste ele si amestecati bine. Adaugati alunele si mai amestecati. Serviti imediat sau pastrati la frigider.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

chili pudra gogosar pulpe dezosate
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

963 viz    0 com
1040 viz    0 com
2324 viz    0 com
1365 viz    0 com
1040 viz    0 com
1562 viz    0 com
920 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1496 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013871 (s)