News Flash:

Salata orientala de post

22 Aprilie 2011
2386 Vizualizari | 2 Comentarii
Salata orientala de post
Ingrediente: 700 g cartofi 1-2 cepe romanesti 4-6 linguri ulei 2-3 linguri otet de mere sau 1 lingura otet de struguri (este mai tare) cca. 100 g masline sare piper Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert, cu tot cu coaja, in apa cat sa i acopere, cu 1 lingurita de sare. Se tin la foc min, cu oala partial acoperita, pana cand sunt fierti (se incearca utilizand o furculita: daca aceasta intra usor in ei inseamna ca sunt fierti). Se scurge apa si se lasa sa se raceasca pana cand cartofii pot fi tinuti in mana, pentru a fi curatati. Cartofii se lasa sa se raceasca in oala acoperita, astfel incat sa ramana umezi, daca se usuca se vor curata foarte greu. Intre timp se curata ceapa, se taie rondele si se pune in vasul in care vom prepara salata orientala. Peste ceapa se pune otetul, sarea si uleiul, se rasneste piper, dupa gust. Se amesteca si se lasa ceapa sa se marineze in acest amestec in timp ce curatam cartofii. Ceapa isi va pierde iuteala iar salata orientala va fi mai gustoasa astfel. Se curata de coaja cartofii pentru salata orientala. Cartofii trebuie curatati cat sunt inca fierbinti. Se taie apoi cartofii rondele cu grosimea de aproximativ 0,5 cm si se adauga, calzi, peste amestecul de ceapa, ulei si otet. Este important sa punem cartofii calzi, pentru ca marinata sa ii patrunda si salata orientala sa fie gustoasa. La salata de cartofi se adauga maslinele curatate de samburi sau rondele de masline.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vinete
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1370 viz    0 com
1979 viz    0 com
1318 viz    0 com
5992 viz    0 com
1433 viz    0 com
1876 viz    0 com
1672 viz    0 com
3216 viz    0 com
1063 viz    0 com

Comentarii (2)

Milantransporte  | #187
De ce gatesti cu raatns? Face rau la stomac.Eu sunt din secuime si cand fac ciorba de fasole cu ciolan, tai bucatile de carne si le calesc separat cu ceapa, apoi pun apa sa fiarba, adaug la sfarsit rosii din sticla Olympia. Aceasta compozitie o pun peste fasolea aproape fiarta (nu se intareste de la rosii) adaug tarhonul si un catel de usturoi necuratat, dar spalat (pe care apoi il scoti). Iese f buna si fara raatns.Bafta, la mancat ca la noi!!
Lucas  | #188
Buna! Am inteles ca rantsaul nu este sanatos delco,din pacate:) ..nu crede-am ca o sa pot sa renunt sa gatesc fara rantas folosind asa zisa ` ingrosala` smantana cu faina! dar am reusit...si ma simt mai bine! va recomand si voua! oricum ciorba de fasole fara rantas nu e ciorba :) dar pentru cei ce au probeleme cu stomacul asu cu fierea e mai sanatos sa renuntam la rantas. Te pup teo, sper ca nu e cu suparare!
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1491 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019469 (s)