News Flash:

Salata italieneasca de cartofi

12 Aprilie 2011
1161 Vizualizari | 0 Comentarii
Salata italieneasca de cartofi
Ingrediente necesare: 750 g de cartofi rosii sare 1 ceapa 1/8 l de apa fiarta cu vegeta 6 linguri de otet alb de vin piper 1 dovlecel 6 linguri de ulei de masline 1/2 de salata verde 250 g de rosii lunguiete sau altele 150 g de telemea 100 g de masline negre fara samburi seminte de pin sau chimion 1 catel de usturoi 1 legatura de patrunjel Modul de preparare: Cartofii rosii se fierb in apa sarata. Se lasa timp de 20 de minute. Apoi se scurg de apa. Se curata de coaja si se taie felii. Ceapa se curata si se taie in doua. Apoi se mai taie in feliute grosute. Se fierbe in apa cu vegeta. Se mai adauga la acestea si 3 linguri de otet, sare, piper si un varf de cutit de sare. Lichidul rezultat se adauga peste cartofii taiati. Se amesteca usor. Apoi se lasa la marinat timp de o ora. Se curata si dovleceii de coaja. Se taie in doua si apoi in felii mai groase. Se prajesc pe ambele parti in tigaia cu ulei incins. Se lasa sa se raceasca. Se spala si salata. Se pune apoi la scurs. Se spala si rosiile si se taie in doua. Branza telemea se taie cubulete. Semintele de pin se rumenesc intr-o tigaie fara ulei. Apoi se amesteca impreuna cu restul de ulei, otet, sare si piper. Usturoiul se curata. Se da dupa aceea pe razatoarea mica. Toate acestea se pun la un loc cu maslinele negre. Se adauga peste salata de cartofi. Se amesteca usor, presarand deasupra patrunjelul tocat.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vinete salate cartofi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2688 viz    0 com
1314 viz    0 com
1176 viz    0 com
2704 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1606 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020781 (s)