News Flash:

Salata "Flori de liliac" - Secretul colorarii albusului in mov? Am folosit suc de sfecla rosie

19 Aprilie 2017
4256 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru salata:
220 gr morcovi
250 gr cartofi
400 gr carne de vita
3 catei de usturoi
280-310 gr maioneza
2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
40-50 gr miez de nuca
sare dupa gust

Pentru decor:
5 oua mai mici sau 4 mai mari
1-2 lingurite suc de sfecla rosie
frunzulite de patrunjel

Mod de preparare:


1. Spala cartofii si fierbe-i cu tot cu coaja, in apa cu putina sare.
2. Pune la fiert carne de vita, apoi tai-o in fasii cat mai subtiri.
3. Spala morcovii, da-i pe razatoare si caleste-i putin, cu niste sare.
4. Pune peste morcov, in tigaie, usturoiul zdrobit. Omogenizeaza.
5. Amesteca o parte din maioneza cu carnea si morcovul cu usturoiul.
 Aranjeaza compozitia intr-un bol mai inalt, din sticla transparenta.
 
Citeste si despre Salata boeuf cu piept de pui - Cum se face
 
6. Da prin masina de tocat miezul de nuca, apoi prajeste-l putin intr-o tigaie uscata.
7. Curata morcovii, da-i pe razatoare, potriveste-i de sare si amesteca cu restul de maioneza si cu nuca.
8. Aranjeaza aceasta compozitie peste cea din bol.
9. Acopera salata cu folie si bag-o in frigider pentru 3 ore.
10. Intre timp fierbe ouale tari si separa albusurile de galbenusuri.
11. Da galbenusurile pe razatoarea mica, iar albusurile pe razatoarea mare.
12. Amesteca o parte din albusuri cu sucul de sfecla. Lasa deoparte.
13. Scoate salata din frigider, indeparteaza folia si acopera cu galbenusul ras.
14. Decoreaza cu albusul, colorat in mov intre timp, datorita sucului de sfecla rosie.
15. La final pune si cateva frunze de patrunjel.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

salata oua salata buna
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1708 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018318 (s)