News Flash:

Salata dulce-acrisoara cu ridiche

6 Februarie 2012
1200 Vizualizari | 0 Comentarii
Salata dulce acrisoara cu ridiche
Ingrediente:

1/2 ridiche daikon - nu f. mare (aprox. 400 g)
sare
1 morcov (100 g)

Pentru sosul dulce-acrisor:

140 ml supa / apa
100 ml otet de mere
1/2 sau 1 lingurita sare
6 linguri rase cu zahar

Pentru decor:

coaja de lamaie taiata julienne

Mod de preparare:

Toate ingredientele necesare sosului se pun pe foc si se lasa pana cand se topeste zaharul. Dupa aceea se ia de pe foc si se lasa la racit.
Morcovul si ridichea se taie julienne, peste ele se presara cam 1-2 linguri sare si se "framanta" usor pana se inmoaie si lasa zeama. Se scurg bine de zeama, se pun intr-un borcan si peste ele se toarna sosul rece. Se lasa cel putin o ora sa se patrunda bine. Coaja de lamaie se poate amesteca cu morcovul si ridichea sau se foloseste doar ca decor in momentul servirii. Se poate pastra cam 3-4 zile la frigider.
Salata dulce-acrisoara cu ridiche pregatit de Cristina.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ridiche daikon sare morcov supa apa zahar julienne frigider
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1512 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014778 (s)