News Flash:

Salata din piept de pui cu ciuperci – Nu are cum sa nu va placa

19 Noiembrie 2018
3980 Vizualizari | 0 Comentarii

INGREDIENTE: 300 g de ciuperci champignon; 1 piept de pui; 1 ou fiert; 1 ou crud; 200 ml ulei; Zeama de la o lamaie; sare; piper. Pentru inceput, pregatim maioneza: cu o lingura de lemn amestecam galbenusul de la oul crud cu galbenusul de la oul fiert, adaugam un pic de sare si apoi adaugam putin cate putin ulei, amestecand in continuu (eu folosesc lingura de lemn, dar se face foarte bine si cu mixerul). Din cand in cand, se adauga si zeama de lamaie.

Cat pregatim maioneza, se pun ciupercile la fiert (fireste se vor curata si spala) cu un pic de sare, dupa care se scurg de apa, se lasa sa se raceasca, dupa care se vor taia marunt (cine doreste, le poate da pe masina de tocat carne).

Intr-o alta oala, se va pune la fiert si pieptul de pui cu pic de sare. Dupa ce s-a fiert pieptul de pui, se va taia si acesta marunt. Toate pregatite: maioneza, pieptul de pui si ciupercile, se vor pun intr-un bol, se vor amesteca si se va adauga sare si piper dupa gust. Compozitia rezultata se va pune in castronele mici sau mari si se vor orna dupa cum doreste fiecare.

Bonus: Doriti ceva dulce de post? Va recomandam aceasta reteta delicioasa de chec de post. Este ieftina si se face foarte rapid. In acest articol va vom oferi o reteta de Chec de post. Lista de ingrediente: 2 linguri cacao neagra; 2 cani de faina; 1 cana de apa; jumatate cana de ulei; 2 linguri dulceata de visine; 1 praf de copt; 3 linguri nuca de cocos; 1 cana de zahar; 1 lingura zahar vanilat

Cum se prepara: Pregatim un bol in vom adauga uleiul, zaharul, zaharul vanilat, apa si faina. Mixam aceste ingrediente pana obtinem o compozitie omogena pe care va trebui sa o impartim in 2. In prima adaugam cacao si dulceata de visine iar in a 2-a nuca de cocos. Dupa omogenizam. Pregatim o tava de copt pe care o ungem cu putin ulei, o tapatam cu faina si adaugam cele 2 compozitii. Bagam tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute la foc mediu.

Este gata cand trece testul scobitorii, iar apoi mai lasam aproximativ 10 minute in tava. Dupa acest timp scoatem din tava si lasam sa se raceasca. La final pudram cu zahar iar apoi putem servi.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

salata ciuperci
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1677 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021878 (s)