News Flash:

Salata delicioasa din dovlecei si rosii — veti dori sa o pregatiti iar si iar

9 August 2018
5779 Vizualizari | 0 Comentarii

Se prepara usor, iar rezultatul depaseste orice asteptari. Este delicioasa, aromata si moderat de picanta — este pur si simplu imposibil sa renunti la ea!

Ingrediente: un dovlecel (300-400 g); 2 rosii; sare, piper negru macinat — dupa gust; faina — in calitate de panada; ulei — pentru prajit.
Pentru dressing: 3-4 linguri de ulei sau smantana fermentata; 3-5 catei de usturoi; o lingura de suc de lamaie; 1/3 lingurita de sare; piper negru macinat — dupa gust; o legatura de marar.

Mod de preparare: Curatati dovlecelul de coaja si taiati-l in cerculete cu grosimea egala. Apoi taiati cerculetele in jumatati. Puneti semilunile de dovlecel intr-un bol. Asezonati-le cu sare si piper negru macinat. Amestecati foarte bine. Puneti putina faina intr-o punga de plastic. Adaugati dovleceii pregatiti. Inchideti punga si scuturati-o foarte bine: astfel dovleceii se vor tavali uniform prin faina.

Incingeti o cantitate mica de ulei intr-o tigaie. Asezati semilunile de dovlecel pe ea si prajiti-le pe ambele parti, pana se vor rumeni. Transferati-le pe prosoape de hartie, ca sa indepartati grasimea excesiva. Taiati rosiile in jumatati de semiluna. Pregatiti dressing-ul: combinati uleiul, usturoiul trecut prin presa de usturoi, sucul de lamaie, sarea, piperul negru macinat si mararul maruntit. Amestecati foarte bine.
Asamblati salata in straturi: 1/3 din dovleceii prajiti, 1/3 din rosiile taiate si 1/3 din dressing. Continuati alternarea straturilor pana veti adauga toate ingredientele pregatite. Lasati salata sa se patrunda timp de 20 minute.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1634 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015175 (s)