News Flash:

Salata de vinete. Secretul marilor bucatari. Cum se prepara corect

21 August 2018
2123 Vizualizari | 0 Comentarii

Salata de vinete este unul dintre cele mai populare preparate ale verii. Gustoasa si parfumata, salata de vinete nu lipseste de pe masa in anotimpul cald, indiferent de regiune. Reteta este simpla insa, daca sunt ignorati unii pasi, in loc de un preparat apetisant se obtine o mancare grea la stomac. Afla cum sa faci cea mai buna salata de vinete, pentru a face o surpriza familiei tale.

1. Alege ingredientele pentru salata de vinete. Pentru salata de vinete, ingredientele sunt foarte simple. La baza ai nevoie doar de ulei si vinete. Apoi, pentru a condimenta si aromatiza salata, foloseste sare fina, ceapa si chiar zeama de lamaie sau maioneza.
2. Coace vinetele la foc. Vinetele coapte la flacara sunt mai gustoase decat cele pe care le-ai face la o sursa de caldura fara flacara. Daca ai ocazia sa le coci deasupra unui gratar de gradina, cu atat mai bine. 
3. Scurge-le de zeama. Pentru a evita gustul amarui al vinetelor, care distruge intreg preparatul, este important sa le lasi la scurs suficient timp. Dupa coacere, vinetele se lasa la scurs cel putin doua ore.
4. Bate bine vinetele. Foloseste un batator din lemn, special pentru vinete. O alta varianta, pentru cei care nu vor sa zdrobeasca manual vinetele, se poate folosi un mixer. Important este ca vinetele sa fie transformate intr-o pasta, de consistenta dorita. Este recomandat ca aceasta sa fie mai degraba fina. Un aspect zgrumturos inseamna si o textura neplacuta, cu fibre si samburi.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1623 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015810 (s)