News Flash:

Salata de vinete “Limba soacrei” este foarte gustoasa, aromata si picanta, se prepara foarte simplu si este perfecta pentru zilele reci de iarna

20 Iunie 2018
2104 Vizualizari | 0 Comentarii

Aceasta salata va infrumuseta orice masa de sarbatoare si va diversifica meniul zilnic. Serviti-o cu bucatele din carne, cu cartofi sau ca gustare intre mese. Ingrediente: 4 kg de vinete, 10 rosii, 10 ardei grasi, 5 capatane de usturoi, 3-5 ardei iuti, 1 pahar de zahar, 2 linguri de sare, 1 pahar de ulei, 150 ml de otet de 9%

Mod de preparare: Spalati vinetele si taiati-le tulpina. Taiati vinetele rondele. Puneti vinetele intr-un bol si condimentati-le cu sare neiodata. Amestecati si lasati-le sa stea timp de 30 de minute. Apoi spalati-le in apa, ca sa inlaturati gustul amar.

Spalati ardeii grasi si iuti si curatati-i de seminte. Curatati usturoiul. Spalati rosiile si opariti-le timp de un minut cu apa clocotita. Scurgeti apa, turnati deasupra apa rece si tineti-le timp de 2-3 minute, decojiti rosiile. Dati prin masina de tocat rosiile, ardeii grasi, ardeii iuti si usturoiul. Adaugati zaharul, sarea, uleiul si otetul.
Puneti vinetele intr-o cratita mare de 8-10 l, turnati deasupra marinada si inabusiti-le timp de 30 de minute. Spalati bine borcanele si sterilizati capacele si borcanele. Puneti salata in borcanele sterilizate si capsati-le cu capace. Salata de vinete “Limba soacrei” este gata.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1899 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019815 (s)