News Flash:

Salata de vinete greceasca

8 Octombrie 2013
2098 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kilogram de vinete mici
100 g de miez de nuca
4 catei de usturoi
2 linguri cu otet din vin
100 g branza de oaie (traditional kefalotiri)
zeama de la 1 lamaie
5 linguri cu ulei de masline
patrunjel
2 galbenusuri crude
sare
piper

Mod de preparare:

Coaceti bine vinetele pe plita, gratar sau in cuptor. In cuptor, vinetele (intepate cu o furculita) se coc cam intr-o ora, la 170 de grade Cesius. Decojiti vinetele si lasati-le sa se raceasca si sa se scurga de zeama. Curatati usturoiul si tocati-l fin. Tocati nuca si sfaramati branza. Faceti vinetele piure folosind ustensile de lemn (lingura sau satar). Amestecati bine vinetele cu zeama de lamaie, otetul, uleiul incorporat treptat, sare si piper. Adaugati usturoiul, branza si nucile. Incorporati, pe rand, galbenusurile de ou. Introduceti salata de vinete pentru minim 30 de minute la rece inainte de servire. Salata greceasca de vinete se serveste cu felii de paine neaga si ardei. Inainte de servire se presara cu patrunjel tocat fin.

sursa: apropo
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1591 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013649 (s)