News Flash:

Salata de vinete cu rosii

18 Iunie 2014
1551 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 vanata
2-3 rosii
1 ceapa rosie
sare
5-6 linguri ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:
 
Coacem legumele pe tabla sau la jar pana ce se inmoaie foarte bine pe toate partile. Le scoatem pe un fund de lemn, le lasam sa se racoreasca putin dupa care taiem vanata pe lungime si curatam miezul cu o lingura de lemn. Taiem si rosiile in doua si curatam miezul cu o lingura de lemn. Daca va deranjeaza samburii rosiei ii puteti indeparta si puteti folosi numai pulpa. Pe mine nu ma deranjeaza asa ca nu i-am eliminat.
Punem miezul vinetei si al rosiilor intr-o strecuratoare de plastic si lasam sa se scurga cca 2-3 ore dupa care le transferam pe un fund de lemn si le tocam cu muchia unei linguri sau cu cutitul.
Dupa ce am tocat vinetele si rosiile, incepem sa adaugam treptat uleiul, lingura cu lingura pana atingeti consitenta dorita. Puteti sa puneti mai mult ulei daca va place mai cremoasa. La sfarsit adaugam ceapa tocata foarte fin si sarea. Servim salata cu paine calda si, daca nu va e frica de calorii, cu o portie de cartofi prajiti.

sursa: culinar.timpul
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete salata salata vinete retete post
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1687 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024345 (s)