News Flash:

Salata de vinete

8 Octombrie 2013
1992 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1.5 kg vinete (4 vinete medii)
1/2 ceapa
4 linguri cu ulei
sare
piper

Mod de preparare:

Vinetele se inteapa pe toata suprafata cu o furculita si se pun in tava cuptorului acoperita cu hartie de copt. Se tin la cuptor la 200 de grade Celsius, 45 minute. Intoarceti-le din cand in cand. Timpul de coacere difera in functie de marimea vinetelor. Le puteti verifica daca sunt coapte apasandu-le cu furculita daca sunt moi, sunt gata. Se scot din cuptor si fiecare vanata de taie in 2, pe lung. Cu o lingura de lemn, lata ca o paleta, se rade miezul vinetelor incepand de la codita, intr-un bol. Puneti miezul vinetelor intr-o strecuratoare si lasati sa se scurga minimum 15 minute, dar mai apasati cu lingura din cand in cand. Tocati vinetele, apoi incorporati o ceapa data pe razatoare, pe gaurile mari. Incorporati apoi uleiul incet, lingura cu lingura ca la maioneza. Dregeti de sare si piper, apoi adugati inca o jumatate de ceapa, taiata cubulete de data aceasta. Daca nu va place sa simtiti ceapa in salata, o dati si pe aceasta pe razatoare. Serviti pe paine prajita, ornata cu seminte de susan si verdeata. E foarte buna cu rosii.

sursa: apropo
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1638 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013880 (s)