News Flash:

Salata de spanac cu fenicul, caju si branza de capra

1 Aprilie 2011
1389 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
salata de spanac cu fenicul
Spanacul, asa cum stim, este un aliment valoros ce contine fier, calciu, sodiu, potasiu, beta-caroten, clorofila,vitaminele B6 si C, cu doar 32 de calorii pt 100 g si 90% apa. Este satios si delicios, mai ales in salate, si in plus mancat crud isi pastreaza absolut toate proprietatile enumerate mai sus. Este perfect pentru purificarea organismului primavara, dupa o iarna intreaga de carnati si tocanite. Feniculul, a inceput sa fie utilizat din ce in ce mai des si in Romania. Cu doar 30 de calorii la 100 g de felii de bulb, ne asigura o cincime din necesarul zilnic de vitamina C. Este bogat in fibre, magneziu, potasiu, acid folic, fosfor, calciu, molibden si vitamina B3. Are efect imunizator, asigura protectie cardiovasculara si sanatatea colonului. Are un usor parfum asemanator anasonului si este dulceag. Restul ingredientelor sunt in catitati mai mici, dar nu sunt neglijabile, asa ca, hai sa ne pregatim pentru vara incepand sa mancam mai sanatos! Ingrediente: frunze mici de spanac 1 bulb fenicul cateva ridichi 2 fire de ceapa verde branza de capra un pumn de caju crutoane ulei de masline otet balsamic Mod de preparare: Spalam foarte bine frunzulitele de spanac, care cu cat sunt mai tinere cu atat e mai bine. Le schimbam apa de cateva ori si le centrifugam pentru a elimina apa in exces. Frunzele ude nu se asezoneaza bine. Eu am rupt si cateva frunze de salata verde. Taiem ridichile, ceapa verde si feniculul feliute si le amestecam cu frunzele de spanac. Punem deasupra branza de capra taiata cubulete sau feliute si niste caju. Intr-un borcanel agitam foarte bine uleiul de masline, sarea si otetul balsamic. Asezonam salata, iar deasupra punem crutoanele. Eu tai cubulete cateva felii de paine si le pun fara ulei in tava de teflon pana se rumenesc, insa putem sa le punem si in putin ulei de masline aromat cu 1 catel de usturoi zdrobit.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

vinete spanac varza placinte
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

5339 viz    0 com
1449 viz    0 com
3400 viz    0 com
2419 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1665 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019782 (s)