News Flash:

Salata de somon cu ou, un rasfat in diminetile reci de iarna

10 Ianuarie 2018
734 Vizualizari | 0 Comentarii

Salata de somon cu ou este un preparat ideal pentru diminetile tarzii sau pentru un pranz pe fuga, cand nu ai chef sa gatesti mare lucru. Se prepara imediat si se poate servi alaturi de legume sau cu paine prajita.

Ingrediente pentru salata de somon cu ou:

  • 420 g somon la conserva (poate fi inlocuit si cu ton)
  • 6 oua fierte tari
  • ½ cana ceapa, tocata marunt
  • ½ cana castravete, tocat marunt
  • 1 lingurita si jumatate mustar
  • ½ cana maioneza
  • ½ lingurita tarhon uscat si macinat
  • ¼ lingurita paprika
  • sare
  • piper proaspat macinat

Cum se prepara salata de somon cu ou:

Intr-un bol adauga pestele, scurs in prealabil de apa sau ulei. Peste acesta adauga ouale pasate cu furculita. Adauga apoi restul ingredientelor si amesteca foarte bine. La final, asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Serveste salata de somon cu ou pe felii de paine prajita sau alaturi de paine de casa, proaspata. Merge de minune alaturi de rosii.

7 mituri despre consumul de somon

Pestele gras, in general, este foarte bogat in acizi grasi Omega 3, esentiali pentru o sanatate puternica. Heringul, sardinele si macroul sunt doar cateva specii de peste gras, pe langa somon, care va pot asigura necesarul de acizi grasi benefici organismului. Cu toate ca somonul este considerat cel mai sanatos peste, iata cum, usor-usor, acest aliment a fost invaluit de zvonuri si mituri care ii stirbesc din popularitatea pe care ar merita-o.

  • somonul nu are nicio influenta asupra inimii

Afirmatia este falsa deoarece este binecunoscut faptul ca acizii grasi Omega 3 au o mare capacitate de a proteja inima, reducand astfel riscul de afectiuni cardiace. Potrivit unui studiu , consumul de somon poate reduce cu 20% riscul de boli de inima, atunci cand este consumat de de 3 ori pe luna, cu 29%, atunci cand este consumat o data pe saptamana, cu 31%, cand este servit de 2-4ori pe saptamana si cu 34%, atunci cand se consuma de mai mult de 5 ori pe saptamana.

  • somonul de cultura are mai putini acizi grasi Omega 3 decat cel salbatic

Si de aceasta data, afirmatia este un simplu mit, fara pic de adevar. Somonul de cultura este la fel de bogat in Omega 3 precum cel salbatic, iar uneori poate avea o cantitate mai insemnata din aceste substante benefice, dupa cum sugereaza autoritatile americane, care spun ca o portie de somon de casa are in jur de 1,9 grame, in timp ce o porttie de somon de ocean are numai 1,2 grame.

Insa, trebuie sa retineti un aspect important: cantitatea de Omega 3 depinde in foarte mare masura de hrana care le este data pestilor. De exemplu, pestii care sunt hraniti cu alge, cereale si diferite tipuri de plancton vor fi mult mai bogati in Omega 3. American Heart Association recomanda consumul a cel putin doua portii de peste saptamanal, indiferent ca este un sortiment de peste de cultura sau salbatic.

  • pentru a beneficia de toti nutrientii din somon, acesta trebuie mancat crud

Pestele in stare cruda contine numeroase enzime care distrug tiamina, cum mai este numita vitamina B1, cu rol extrem de important in metabolism si pentru mentinerea sistemului nervos. Caldura inactiveaza aceste enzime, deci este mult mai sigur sa consumati pestele gatit, mai ales ca acest tip de carne nu necesita mult timp pentru a fi preparat si nici nu se gatesc la temperaturi crescute, astfel ca totti nutrientii importanti precum vitamina B, Omega 3 si vitamina D se pastreaza in aliment iar voi veti beneficia la maximum de propritatile lor vindecatoare.

  • somonul congelat nu este la fel de gustos precum somonul proaspat

Nu este neaparat o regula ca alimentele congelate sa fie mai putin gustoase decat cele proaspete. Uneori se intampla exact contrariul. Important este ca pestele sa fie congelat la scurt timp dupa prinderea lui, iar pestele proaspat din galantarele supermarket-urilor sa nu stea cu zilele pana sa fie cumparat si preparat (vezi aici cum verifici prospetimea pestelui).

  • pielea somonului este foarte grasa, deci trebuie indepartata inainte sa il gatim

in contra, pielea somonului contine mari cantitati de Omega 3 care ajung in carnea pestelui odata ce este gatit. Deci, sub nicio forma, nu indepartati pielea pentru ca aruncati tot ceea ce e mai bun. De asemenea, pielea somonului ajuta la pastrarea fragezimii si impiedica destramarea carnii in toate directiile . Daca nu va impacati cu ideea mirosului si gustului fishy, adaugati putina zeama de lamaie atunci cand il gatiti si indepartati pielea, insa abia dupa ce l-ati gatit si este gata sa fie mancat.

  • somonul de cultura contine coloranti pentru a imita culoare roz naturala

In cuvinte putine: FALS. Pestele de cultura nu are niciun fel de substante chimice periculoase pentru sanatate. Culoarea roz a carnii este rezultatul carotenoizilor, compusi care se gasesc in hrana pestilor si care le asigura buna dezvoltare. Singura diferenta este ca pestele salbatic capata aceasta culoare roz din algele si crustaceele pe care le consuma, iar somonul de cultura devine rozaliu in urma suplimentelor alimentare care le sunt administrate, care sunt foarte sigure si nu prezinta niciun pericol pentru sanatatea omului.

  • oasele din conservele de somon trebuie indepartate

Ba! Exact pe dos stau lucrurile. Oasele de peste sunt usor de ingerat datorita procesului de conservare care le inmoaie si le face usor de mestecat si, pe deasupra, sunt o sursa excelenta de calciu.

preluat de pe acasa si csid

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1814 (s) | 24 queries | Mysql time :0.015867 (s)