News Flash:

Salata de patrunjel libaneza

26 Iunie 2019
830 Vizualizari | 0 Comentarii

Sau tabbouleh, asa cum se numeste in libaneza, este o salata extrem de proaspata, racoritoare si foarte sanatoasa. De obicei, se serveste ca aperitiv ori ca garnitura la fripturi de miel sau la celebrul sis kebab. Oricum ai decide sa o consumi, aceasta salata este perfecta pentru zilele toride, asa ca noteaza-ti reteta.

Ingrediente:

  • 50 g bulgur
  • 50 g patrunjel tocat
  • 50 g menta tocata
  • 200 g rosii coapte fara seminte
  • 3 fire de ceapa verde
  • Sucul de la 1 lamaie
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Spala bulgurul pana cand apa ramane curata. Scurge bine si transfera-l intr-un bol. Adauga deasupra 200 de ml de apa clocotita, acopera cu folie alimentara si lasa sa stea 30 de minute sau pana cand prepari restul ingredientelor. Ia legatura de patrunjel si toac-o marunt, fa acelasi lucru cu menta. Pune ierburile tocate intr-un bol mare si toaca cubulete mici rosiile si ceapa verde, pe care le adaugi in acelasi bol.

Scurge bulgurul si adauga-l peste ierburi, pune sucul de la o lamaie, uleiul de masline, sare si piper si serveste.
 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tabbouleh salata patrunjel salata libaneza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1366 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019290 (s)