News Flash:

Salata de paste cu rucola, rosii si cascaval afumat

17 Mai 2018
521 Vizualizari | 0 Comentarii

100 grame de paste au 100 de calorii! Ceea ce reprezinta foarte putin! Apoi ele nu contin grasime! O portie de paste fainoase ofera o cantitate semnificativa din cateva minerale importante: mangan, fier, fosfor, cupru, magneziu si zinc. De asemenea, continutul ridicat de fibre ofera organismului satietate, sistemul digestiv nu este agasat si va functiona in parametrii normali.
Rucola are cantitati mari din cele mai multe dintre B-uri, dar contine in special cantitati mari de folati. La adultii foarte activi cantitatile reduse de folati s-au dovedit a fi un risc pentru declinul cognitiv. Folatii sunt de asemenea extrem de importanti in sarcina.

Ceapa rosie este bogata in vitaminele A, B si C, dar si in saruri minerale precum: fosfor, natriu, calciu, magneziu, zinc si fier, acid folic si biotina, substante cu caracter antibiotic si diuretic. Aceasta este capabila sa reduca procesele inflamatorii, previne cancerul si imbatranirea prematura, are efect diuretic si este foarte benefica pentru sistemul cardiovascular. Mai multe despre ceapa puteti citi aici.

Nutrientii importanti pe care maslinele ii contin contribuie la mentinerea starii de sanatate prin proprietatile esentiale bunei functionari a organismului. Acestea sunt capabile sa previna bolile cronice, trateaza constipatia si regleaza colesterolul din organism.
Otetul balsamic ajuta la slabit, faciliteaza digestia, are proprietati anti colesterol, anti imbatranire si relgeaza tensiunea.
Cea mai bogata sursa de grasimi mononesaturate este uleiul de masline; din acest motiv acesta este componentul principal in dieta mediteraneana. Uleiul de masline este un suc natural care pastreaza gustul, aroma, vitaminele si proprietatile curative ale maslinelor. Totodata, acesta este singurul ulei vegetal care poate fi consumat neprocesat – proaspat presat din masline.

Salata de paste cu rucola, rosii si cascaval afumat

Ingrediente:

  • 220g paste penne sau spirale
  • 340g rosii cherry, taiate in jumatati
  • ½ ceapa rosie mica, tocata fin
  • 50g rucola
  • 110g cascaval afumat, taiat cubulete
  • 2 linguri rosii uscate, tocate fin si inmuiate in apa fiarta timp de 10 minute (optional)
  • 2 linguri masline negre, fara  samburi, tocate
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • ½ lingurita sare
  • ¼ lingurita piper negru

Mod de preparare:

Intr-o cratita mare cu apa putin sarata, clocotita, fierbeti pastele pana se inmoaie, conform instructiunilor de pe pachet. Scurge-le, apoi caleste-le sub jet de apa rece. Intr-un castron mare, amesteca rosiile cherry cu ceapa, rucola, cascavalul, rosiile uscare, maslinele si pastele reci. Intr-un castron mic, amesteca uleiul de masline cu otetul balsamic, sarea si piperul. Adauga la amestecul cu paste. Se serveste imediat.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1481 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020515 (s)