News Flash:

Salata de orez cu dressing

30 Aprilie 2014
1749 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

400 g orez basmati
4 cepe verzi
2 kiwi
1 lingurita ghimbir ras
2 linguri de ulei de floarea soarelui
4 morcovi mijlocii
150 g de caise uscate (dar moi)
1 ceasca de apa
1 lingurita curry
250 ml suc de portocale

Pentru dressing:
2 linguri de miere
3 linguri otet de mere
sare dupa gust
2 linguri sos de soia

Mod de preparare:

Pentru dressing, se amesteca bine intr-un castron mic otetul, sosul de soia si sarea. Morcovii se dau pe razatoare. Ceapa verde se toaca. Caisele se taie in bucati mici. Se pune uleiul intr-o tigaie si se incalzeste, se adauga ceapa verde, ghimbirul si 2/3 din morcovi; se calesc pana se inmoaie. Se presara cu curry. Caisele si legumele se pun in tigaie, se toarna sucul de portocale si apa. Totul se fierbe aproximativ 5 minute, amestecind sa nu se lipeasca de tigaie. Se adauga orezul fiert al dente si se amesteca bine. Se opreste focul si se lasa sa stea timp de cateva minute pentru ca orezul sa poata absorbi zeama. Se asezoneaza cu sosul pentru dressing. Se pune intr-un castron si se decoreaza cu felii de kiwi. Salata poate fi consumata calda sau rece.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete salata salata dressing
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1565 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013718 (s)