News Flash:

Salata de creveti roz cu usturoi

20 Februarie 2013
2919 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

8 catei de usturoi
2 linguri cu otet de cidru
3 linguri cu ulei de masline
2 linguri cu alge liofilizate amestecate
2 rosii mari
jumatate de castravete
4 cepe mici
300 gr creveti roz decorticati
sare
piper

Mod de preparare:

Curatati cateii de usturoi, taiati-i in doua si scoateti germenele. Puneti jumatatile de usturoi in apa rece, puneti pe foc sa dea un clocot, apoi lasati sa se raceasca. Repetati operatia de doua ori. Zdrobiti pulpa de usturoi inmuiata.
Emulsionati otetul cu sare, piper, apoi turnati putin ulei. Adaugati pulpa de usturoi si amestecul de alge. Amestecati. Spalati rosiile. Taiati-le rondele. Castravetele se taie in lamele fine. Ceapa se toaca marunt. Puneti-le pe toate la un loc intr-un castron si adaugati crevetii. Stropiti salata cu sosul de usturoi si amestecati. Se lasa la rece pret de 30 de minute apoi poate fi consumata. Pentru a fi mai gustosi, lasati crevetii la marinat timp de 15 minute in suc de lamaie condimentat cu putin piper.

sursa: iubesc salatele
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

rosii mari castravete cepe mici sare piper clocot rondele
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1628 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013494 (s)