News Flash:

Salata de cartofi cu pancetta

6 Ianuarie 2014
5504 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1/2 lingurita coaja de lamaie rasa
1/2 lingurita rozmarin proaspat tocat
1-2 catei usturoi
200 ml ulei de masline
100 ml zeama de lamaie
750 gr cartofi albi
3 felii pancetta
1 lingurita patrunjel tocat
1 tulpina telina
sare
piper

Mod de preparare:

Intr-o tava, coace feliile de pancetta in cuptorul bine incins timp de 15 minute pana cand devin crocante si aramii. Scoate-le si tamponeaza-le cu servetele de hartie pentru a lua grasimea in exces. Lasa-le sa se raceasca.

Intr-un bol, amesteca zeama si coaja de lamaie, rozmarinul, usturoiul zdrobit si adauga treptat uleiul de masline. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Fierbe cartofii in coaja, lasa-i sa se raceasca complet, curata-i si taie-i felii, nu mai groase de 5 mm, sau in cubulete.

Pregateste salata intr-un bol mare in care pui cartofii, tulpina de telina tocata marunt si dresingul pregatit inainte. Amesteca bine insa ai grija sa nu zdrobesti feliile de cartofi. Mai adauga sarea si piper daca e nevoie.

Lasa salata la rece timp de o ora si jumatate si serveste-o cu panceta taiata in fasii subtiri si patrunjel proaspat tocat.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1654 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013874 (s)