News Flash:

Salata de cartofi cu condimente si pancetta

20 Februarie 2013
3344 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

750 gr cartofi albi
1/2 lingurita coaja de lamaie rasa
1-2 catei usturoi
1/2 lingurita rozmarin proaspat tocat
200 ml ulei de masline
100 ml zeama de lamaie
3 felii pancetta
1 lingurita patrunjel tocat
1 tulpina telina
piper
sare

Metoda de preparare:

Intr-o tava, coace feliile de pancetta in cuptorul bine incins timp de 15 minute pana cand devin crocante si aramii. Scoate-le si tamponeaza-le cu servetele de hartie pentru a lua grasimea in exces. Lasa-le sa se raceasca. Intr-un bol, amesteca zeama si coaja de lamaie, rozmarinul, usturoiul zdrobit si adauga treptat uleiul de masline. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Fierbe cartofii in coaja, lasa-i sa se raceasca complet, curata-i si taie-i felii, nu mai groase de 5 mm, sau in cubulete. Pregateste salata intr-un bol mare in care pui cartofii, tulpina de telina tocata marunt si dresingul pregatit inainte. Amesteca bine insa ai grija sa nu zdrobesti feliile de cartofi. Mai adauga sarea si piper daca e nevoie.
Lasa salata la rece timp de o ora si jumatate si serveste-o cu pancetta taiata in fasii subtiri si patrunjel proaspat tocat.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi albi catei usturoi rozmarin proaspat pancetta tulpina telina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1857 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020507 (s)