Ingrediente:1 kg de
ardei gras (pt. 4 pers.)
o lingurita de
sareo cescuta mica, mica de
apaotet dupa gustul fiecaruia
Mod de preparare:Coacem ardeii dupa preferinta: pe gratar, pe o tabla pusa pe ochiul aragazului, in cuptor sau in ulei dupa ce le-am spalat coaja foarte bine. Nu uitati sa ii intoarceti de pe o parte pe cealalta, din cand in cand. Dupa ce i-ati copt, curatati-i de coaja, aruncati-i intr-un castron si turnati peste ei sarea, apa si otetul. Ii bagati la frigider timp de 15 minute si apoi vor fi gata de servit.
Sfat: Daca alegeti sa ii coaceti in ulei, turnati in tigaie ulei proaspat, cam o ceasca, si adaugati o lingura de apa rece, apoi lasati uleiul sa se incalzeasca, adaugati ardeii. Este de preferat sa-i coaceti la foc moderat, spre tare. Procedand astfel, uleiul nu se arde si veti scapa si de stropii de ulei care ar putea sa va brazdeze peretii bucatariei si, de ce nu, acoperiti tigaia cu un capac, la nevoie.
Salata de ardei copti a fost pregatita de
Craita.
Comentarii (0)