News Flash:

Salata cu smochine si piept de pui

10 Septembrie 2013
1918 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 bucati piept de pui (200g fiecare) cu piele
piper
sare
8 smochine mari
4 felii lamaie
1 bucata de 2 cm ghimbir
2 bucati anason stelat
6 boabe piper
125ml otet balsamic
1 bat scortisoara
6 pastai cardamon
375 ml vin rosu sec
220 g zahar
1 lingura ulei de masline
250 g mozzarella rupta in bucatele
4 felii prosciutto rupt in fasii
2 maini rucola

Mod de preparare:

Pregateste mai intai smochinele. Pune intr-o tigaie, la foc mediu, zaharul, vinul, otetul balsamic, condimentele, ghimbirul curatat si feliat si feliile de lamaie. Lasa-le sa fiarba acoperit timp de 10 minute, apoi adauga smochinele cu tot cu coaja si mai lasa-le pe foc mic inca 3 minute, pana cand smochinele se inmoaie usor. Scoate fructele pe o farfurie si lasa sosul sa fiarba pana cand se reduce la aproximativ 250ml. Opreste focul, strecoara sosul pentru a indeparta condimentele si pune inapoi smochinele.

Incinge cuptorul la 180C. Condimenteaza pieptul de pui cu putina sare si piper si prajeste-l in uleiul incins 3-4 minute pe fiecare parte. Pune tigaia in cuptor si mai lasa puiul sa se rumeneasca alte 5-6 minute, pana cand carnea este patrunsa. Scoate-l si lasa-l sa se raceasca putin.

Scoate smochinele din sos si taie-le in jumatati. Feliaza pieptul de pui in fasii si pune-l alaturi de smochine, rucola, prosciutto si mozzarella pe un platou mare. Toarna deasupra putin din sosul in care au stat smochinele, adauga sare si piper si serveste.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lamaie ghimbir anason stelat cardamon rucola foc mediu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1726 viz    0 com
3129 viz    0 com
3162 viz    0 com
1628 viz    0 com
1409 viz    0 com
1337 viz    1 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1536 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013334 (s)