News Flash:

Salata cu rodie si capere

21 Martie 2012
2256 Vizualizari | 0 Comentarii
Salata cu rodie si capere
Ingrediente:

o jumatate rodie
2 linguri capere
o salata mare verde
2 portocale
o tulpina de telina
50 g masline verzi fara sambure
6 linguri ulei de masline
un pic de piper negru
un picut de sare
 
Mod de preparare:

Intai de toate desfacem frunzele de salata, le spalam si scuturam bine de apa, sau le punem pe un prosop sa se scurga apa, apoi curatim tulpina telinei si firele mai tari si o taiem rondele subtirele. Spalam caperele bine de sare sau otet, depinde in ce au fost conservate dupa care, curatim rodia cu grija sa nu strivim boabele, nu-i foarte greu, doar ca trebuie rabdare si eliminam coaja alba in care stau boabele.
Spalam bine portocalele si radem coaja de la o portocale si-o stringem bine ca iasa sucul din ea, intr-un pahar bineinteles. Cealalta portocala o taiem feliute subtiri, cu tot cu coaja. Punem maslinele intr-un castronel cu apa ca sa le desaram un pic, apoi le taiem feliute. Lasam toate ingredientele deoparte si preparam sosul cu care vom condimenta salata.
Punem doua linguri de suc de portocala intr-un castronel, adaugam coaja de portocale, foarte putina sare si un pic de piper, incep sa zbatem bine cu o furculita sau cu telul, adaugind putin cate putin uleiul, pana obtinem un sos omogen.
Intr-un vas pentru salata, adaugam salata taiata cat mai subtire, telina, caperii, boabele de rodie, maslinele si feliutele de portocala, condimentam cu sosul preparat, amestecam ingredientele si servim.
Salata cu rodie si capere pregatita de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

rodie capere portocale piper negru sare vas salata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1295 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021148 (s)