News Flash:

Salata cu quinoa, rodie si fenicul

12 Aprilie 2013
1590 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 g quinoa
marar proaspat, tocat
coriandru proaspat, tocat
menta proaspata, tocata
1 ardei iute tocat
1 lamaie
1 lingurita zahar
piper
sare
1 ½ lingurita chimion
60 ml ulei de masline
2 radacini fenicul medii, taiate pe lungime in felii subtiri
2 linguri zeama de lamaie
semintele de la jumatate de rodie

Mod de preparare:


Incinge uleiul intr-o tigaie la foc mediu. Pune la calit feniculul; condimenteaza cu sare si piper. Gateste-l pana cand devine usor auriu si se inmoaie putin (10-12 minute). Adauga zeama de lamaie, chimionul si zaharul si mai lasa pe foc amestecul inca un minut. Potriveste de sare si piper si lasa tigaia deoparte.
Intre timp, pune quinoa la fiert in 700ml de apa. Cand apa incepe sa fiarba, redu intensitatea focului si lasa sa fiarba inabusit, acoperit cu un capac. Nu mai mult de 10 minute. Scurge quinoa si las-o sa se raceasca timp de un sfert de ora, apoi amesteca cu o furculita. Transfera totul intr-un bol.

Curata lamaia si taie-o in bucate-le mici. Adauga totul in bol impreuna cu o lingura de ulei de masline. Pune feniculul calit, ardeiul iute tocat, verdeturile si amesteca bine. Mai adauga sare si piper daca e nevoie. Inainte de servire presara deasupra seminte de rodie.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

quinoa marar proaspat coriandru proaspat chimion
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1541 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014476 (s)