News Flash:

Salata cu orez si bacon

3 Ianuarie 2014
1446 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

patrunjel tocat
1 ceapa verde tocata marunt
1 tulpina telina tocata marunt
120g cirese confiate
4 felii bacon tocate
1 litru supa concentrata de pui
70g orez salbatic
2 linguri otet de vin rosu
sare
piper

Mod de preparare:

Spala orezul in mai multe ape pana cand apa este limpede si curata. Scurge-l bine si pune-l intr-o oala. Toarna supa concentrata si pune pe foc mare pana da in clocot. Amesteca de cateva ori, acopera partial cu un capac si da focul spre mediu. Lasa sa fiarba, astfel, 50-60 de minute pana cand boabele de orez se umfla si se inmoaie.

Scurge lichidul si lasa orezul sa stea asa timp de 10 minute. Apoi pune-l intr-un bol si lasa-l sa se raceasca. Gateste baconul tocat intr-o togaie, fara ulei. Pune peste orez bucatile crocante si uleiul scurs de l bacon.

Adauga ciresele confiate, tocate, telina, ceapa, patrunjel, otet, sare si piper. Amesteca bine si serveste salata la temperatura camerei.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1786 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014274 (s)