News Flash:

Salata cu efect anti-cancer pe care toata lumea ar trebui sa o includa in dieta saptamanala! Afla mai multe despre combinatia perfecta de ingrediente naturale

25 Septembrie 2017
4528 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

doua maini de spanac
un avocado copt
doua linguri ulei de masline
zeama de la jumatate de lamaie
o mana de rucola
un morcov
o lingura de seminte de dovleac
sare
piper

Mod de preparare:


Se spala bine spanacul si se lasa putin sa se scurga de excesul de apa, pe un servetel de hartie de bucatarie. Avocado se taie pe jumatate, pe langa miezul mare, apoi de pe fiecare jumatate se curata coaja de la suprafata, complet necomestibila.
Se pune spanacul apoi intr-un bol mare, fiecare jumatate de avocado se taie in feliute subtiri, cu un cutit ascutit bine, se adauga rucola. Morcovul se taie pe din doua, apoi fiecare jumatate se taie in franjuri cat mai subtiri. Se amesteca si morcovul franjuri cu spanacul, avocado si rucola.

Se face dressingul: se amesteca cele doua linguri de ulei de masline extravirgin cu zeama de la jumatate de lamaie si cu un praf de sare si cu piper negru macinat manual pe loc. Tot in dressing se pun si semintele de dovleac, pentru a deveni in mod uniform cleioase.
Se amesteca bine ingredientele cu dressingul, apoi, la final, se mai potriveste gustul. Gustul final trebuie sa fie usor acrisor, reconfortant, avocado sa ofere legatura cremoasa intre ingrediente, iar morcovul sa fie usor tare, crocant.
Pont: salata este mai gustoasa servita rece, asa ca inainte de a prepara ingredientele e bine sa le fi tinut pentru 30 de minute la frigider, in special avocado, morcovul si lamaia.

Beneficii pentru sanatate - spanac

- previne ulcerul gastric
-  Protejeaza creierul
- Regleaza tensiunea arteriala
- Imbunatateste activitatea metabolica.

Beneficii pentru sanatate - avocado
- contin anumiti compusi care inhiba si distrug celulele cancerului oral;
- regleaza hipertensiunea arteriala, prin continutul bogat de potasiu;
- reduc riscul de accident vascular cerebral, tot prin continutul de acid folic (studiile au demonstrat ca aceasta substanta s-a dovedit utila in prevenirea comotiilor cerebrale);
- trateaza diverse afectiuni dermatologice (psoriazisul in special), prin efectul semnificativ de hidratare a pielii.

Beneficii pentru sanatate - rucola

- confera energie organismului, protejeaza ficatul si ajuta in circulatia sangelui;
- contine acid folic, recomandat in special in cazul femeilor insarcinate pentru prevenirea defectelor la nastere;
- contine 52 grame de proteine, 13 grame de grasimi, 73 grame de carbohidrati, 3 grame de fibre si 41 grame de zahar natural.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

spanac avocado copt lamaie rucola
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1531 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011817 (s)