News Flash:

Salata cu carne de pui - reteta pentru orice anotimp

5 Ianuarie 2018
3607 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

  • 300 g carne de pui
  • 1 cartof fiert
  • 3 oua taiate cubulete
  • 300 gr ciuperci
  • 1 ceapa
  • 150 gr prune uscate
  • 200 gr mazare verde la conserva
  • 200 gr porumb la conserva
  • maioneza dupa gust

Mod de preparare salata cu carne de pui:

Se fierbe carnea de pui pana cand se inmoaie (aproximativ 15-20 de minute in apa cu sare), dupa care se lasa la racit si se taie in cuburi mici. Se fierb ciupercile in apa sarata timp de 15 minute, dupa care, la fel, se lasa la racit si se taie cubulete, dar putin mai mari decat cele de carne. Caleste usor ceapa tocata marunt, apoi pune in tigaie si ciupercile.
Spala prunele in mai multe ape. Amesteca ingredientele intr-un bol mai mare (cu exceptia maionezei). Pune compozitia intr-un platou, da-i o forma frumoasa, apoi intinde maioneza peste ea, cat mai uniform. Pentru decor foloseste cateva frunzulite de patrunjel, bucatele de masline verzi si negre si ardei kapia rosu.

Citeste si reteta de cartofi copti cu sos usturoi

Ingrediente (4 portii)

  • 4 cartofi fainosi
  • 1 ardei rosu
  • 150 g sunca
  • 20 g unt
  • sare grunjoasa

Pentru sos:

  • 5 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 200 g iaurt cremos
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Speli cartofii. Ii freci cu sare grunjoasa si-i impachetezi, pe fiecare, intr-o folie de aluminiu. Intepi, din loc in loc, cu furculita. Incingi cuptorul si bagi cartofii la copt pentru 30 de minute.

Speli ardeiul si elimini codita si semintele. Tai sunca si ardeiul cubulete. Pentru sos, scurgi iaurtul, zdrobesti usturoiul si torni, in fir subtire, uleiul si zeama de lamaie. Incorporezi iaurtul si amesteci pana devine pufos. Potrivesti de sare si de piper si adaugi patrunjelul taiat.

Scoti cartofii cand furculita intra cu usurinta in ei. Desfaci folia cu grija pentru ca frige. Tai cartofii pe jumatate, pui unt, sunca si ardei si ii mai lasi la cuptor 10 minute. Ii servesti calzi, cu sosul preparat.

preluat de pe clickpoftabuna

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

salata carne salata maioneza salata boeuf
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2517 viz    1 com
1736 viz    0 com
1826 viz    0 com
17385 viz    1 com
2023 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1686 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018930 (s)