News Flash:

Salata “Ciuperci sub plapuma”. Incredibil de gustoasa si frumoasa

13 Noiembrie 2018
2876 Vizualizari | 0 Comentarii

Salata “Ciuperci sub plapuma” seamana cu o poiana frumoasa cu ciuperci. Aceasta salata stratificata poate decora masa de sarbatoare. Oaspetilor o sa le placa combinatia de ciuperci prajite cu ceapa, cartofi fierti si castraveti murati. Salata este incredibil de gustoasa, frumoasa si consistenta.

INGREDIENTE: 500 g de ciuperci champignon, 4 oua, 3 cartofi, 1-2 cepe, 200 g de cascaval tare, 1 legatura de ceapa verde, 4 castraveti murati sau marinati, maioneza (daca este necesar).

MOD DE PREPARARE: Curatati ciupercile, spalati-le si uscati-le sau stergeti-le cu un prosop de hartie. Taiati-le felii subtiri. Curatati ceapa si taiati-o cubulete. Puneti o tigaie la foc, incalziti uleiul si puneti ciupercile si ceapa. Prajiti-le timp de cateva minute.

Spalati cartofii, curatati-i si fierbeti-i in apa sarata. Lasati-i sa se raceasca si dati-i prin razatoarea mare. Fierbeti ouale, lasati-le sa se raceasca, curatati-le si dati-le prin razatoarea mare. Radeti separat 1-2 galbenusuri pentru decor. Dati castravetii murati prin razatoarea mare.

Radeti cascavalul prin razatoarea mare. Tocati ceapa verde cu cutitul. Asezati salata in straturi pe un platou in felul urmator: ciupercile prajite cu ceapa, cartofii fierti, ceapa verde (lasati putina ceapa pentru decor), maioneza, castravetii murati, ouale, maioneza, cascavalul ras. Decorati mijlocul salatei cu galbenusuri. Presarati marginile salatei cu ceapa verde. Salata este gata. Este preferabil s-o dati la frigider pentru cateva ore, ca sa se imbibe.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

salata ciuperci salata maioneza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1770 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020315 (s)