News Flash:

Salata buna dupa mesele copioase - Salata greceasca cu paste

10 Ianuarie 2018
972 Vizualizari | 0 Comentarii

Renunta la mesele incarcate si pregateste o salata satioasa, dar foarte gustoasa, in stil grecesc.

Ingrediente:

  • 250 g paste
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 150 g rosii cherry feliate
  • 1 castravete feliat
  • 1 ardei gras, curatat si feliat
  • 1/2 ceapa feliata
  • 60 g masline
  • 100 g branza feta, maruntita

Pentru sos:

  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 lingurita oregano
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pregatesti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Le scurgi bine, le stropesti cu putin ulei de masline si le amesteci intr-un bol cu legumele, maslinele si branza feta. Separat, combini toate ingredientele pentru dressing. Servesti salata cu sos.

Citeste si reteta de salata de legume cu maioneza

Alimentele recomandate, in cazul in care ai abuzat de mancare si bautura in noaptea de Revelion si in zilele care i-au urmat, dar nu numai, sunt: oua, fructe si legume, ciorbe sau supe, iaurt si multa apa plata. De asemenea, foarte indicate sunt sucurile de fructe, precum si ceaiurile de ghimbir si de menta.

Ingrediente (3 portii):

  • 6 cartofi fierti in coaja
  • ½ cana mazare din conserva
  • 500 g ciuperci taiate
  • 3 morcovi fierti in coaja
  • 2 castraveti acri
  • 1 mar

Pentru maioneza:

  • 1 galbenus fiert
  • 1 lingurita mustar
  • 100 ml ulei
  • sare dupa gust
  • zeama de lamaie, dupa gust

Mod de preparare:

Pentru maioneza, freci cu o lingura de lemn galbenusul cu mustarul si, dupa ce s-au omogenizat bine, torni, in fir subtire, uleiul. Gusti, picuri zeama de lamaie si, daca e cazul, sare. O lasi la frigider.

Fierbi ciupercile in apa cu sare, le pui intr-o strecuratoare, le treci sub un jet de apa rece si le lasi la scurs. Cureti de coaja cartofii si morcovii, ii tai cubulete si ii pui intr-un castron impreuna cu mazarea scursa. Tai marul, ii indepartezi codita si casuta cu seminte, apoi il toci cuburi si il pui peste legume. Tai cubulete castravetii si amesteci toate ingredientele cu maioneza. Daca vrei mai picant, mai poti adauga o lingurita de mustar.

preluat de pe clickpoftabuna

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1526 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013917 (s)