News Flash:

Salata asortata pentru iarna — o conservam in cantitati mari, ca sa ne ajunga

23 Mai 2018
1371 Vizualizari | 0 Comentarii

INGREDIENTE (PENTRU 7-8 BORCANE DE 1 LITRU): 2 kg de varza; 2 kg de rosii; 1.5 kg de morcovi; 1.5 kg de castraveti; 1.5 kg de ardei dulci; 1-2 ardei iuti; aproximativ 30 boabe de piper negru; 6 foi de dafin (rupte in bucatele); 500-600 ml de ulei; 200-250 ml de otet de vin (sau mai mult, dupa preferintele dumneavoastra); 150 g de zahar; 3-3.5 linguri de sare.

MOD DE PREPARARE: Spalati, uscati si maruntiti legumele. Combinati-le intr-un vas potrivit. Pregatiti celelalte ingrediente necesare: uleiul, otetul, boabele de piper negru, foile de dafin, zaharul si sarea.Adaugati-le in vasul cu legumele. Amestecati foarte bine.
Lasati compozitia obtinuta sa se odihneasca pe parcursul a 60 minute, pentru ca legumele sa-si elibereze sucul. Apoi gustati salata si, daca este necesar, mai adaugati sare. Transferati salata intr-o cratita si puneti-o pe foc. Fierbeti-o timp de 15 minute din momentul clocotirii.
Transferati salata fierbinte in borcane sterilizate, inchizandu-le ermetic cu capace sterilizate.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1609 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013814 (s)