News Flash:

Salam de biscuiti - Reteta foarte usoara

21 Ianuarie 2016
13051 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

500 g biscuiti digestivi
o fiola esenta de vanilie
200 g nuci
3 lingurite de cacao
150 g unt
3 linguri de miere
200 ml lapte
o fiola esenta de rom
coaja rasa de la doua portocale
6 cuburi de rahat
visine din visinata, fara samburi (optional)
o cana nuca de cocos
un praf de sare

Mod de preparare:

Rupe biscuitii in bucati potrivite si toaca rahatul in cubulete. Prajeste nuca timp de 3-4 minute in cuptor, apoi toac-o si pe aceasta marunt. Adauga nuca, rahatul si biscuitii intr-un castron incapator. Daca doresti poti adauga si un pumn de visine din visinata, insa ai grija sa le scoti samburii inainte.

Pune laptele la fiert, cu sarea, cacaoa si cand se incinge adauga mierea, pentru a se topi. Stinge focul si adauga peste lapte esenta de vanilie si de rom. Amesteca bine, apoi adauga si coaja rasa de la portocale si untul taiat cubulete. Daca nu ti se pare suficient de dulce mai poti adauga miere. Adauga treptat compozitia de lapte peste biscuiti, amestecand foarte bine.

Modeleaza apoi aluatul obtinut in forma de salam si tavaleste-l prin fulgii de cocos. Impatureste apoi salamul de biscuiti in folie alimentara. Lasa-l la frigider peste noapte.
Taie salamul felii si serveste-l alaturi de o cana de cafea sau o ceasca de ceai. Merge foarte bine si alaturi de o cana de cacao cu lapte.

sursa: acasa

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

salam biscuiti rulada ciocolata rulada ciocolata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1645 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023215 (s)