News Flash:

Rulouri de dovleac cu vanilie si scortisoara

5 Noiembrie 2013
2807 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 g dovleac proaspat ras
400 g faina alba
1 pliculet drojdie uscata (7 g)
50 g zahar
1 praf de sare
60 g un topit
putin extract de vanilie
2 oua (la temperatura camerei)
150 ml lapte cald
1 galbenus pentru uns rulourile
scortisoara macinata si ciocolata amarie rasa fin, pentru umplut rulourile (dupa gust)

Mod de preparare:

Se mixeaza dovleacul, impreuna cu laptele, ouale, untul topit si extractul de vanilie. Se rastoarna intr-un bol incapator si se incorporeaza, pe rand, toate celelalte ingrediente, amestecand cu grija. La final, se incorporeaza faina. Aluatul obtinut se framanta bine cu mainile, pana devine foarte fin si elastic (in acest scop se poate folosi robotul de bucatarie, sau masina de paine).

Aluatul obtinut se lasa la crescut, intr-un loc caldut si ferit de curent, pana isi dubleaza volumul. Se scoate aluatul din bol, se framanta din nou cateva minute, dupa care se intinde cu sucitorul intr-o foaie nu foarte groasa (cca 0,5 cm). Se presara ciocolata amaruie rasa, peste care se pudreaza scortisoara.

Se ruleaza strans. sulul obtinut se taie in bucati egale, dupa care se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu taietura in sus, astfel incat sa se vada frumos rulourile obtinute si intercalarea culorilor.

Se ung cu galbenus batut, pentru a accentua culoarea galbena a dovleacului. Se introduc in cuptorul preincalzit si se coc la foc mediu, pana trec testul scobitorii. Se scot pe un gratar, sa se raceasca. se servescca atare, sau pudrate cu zahar si, eventual, scortisoara.

Rulouri de dovleac recomandate de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3463 viz    0 com
3155 viz    0 com
6480 viz    0 com
1290 viz    0 com
1412 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1493 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023634 (s)