News Flash:

Rulouri cu scortisoara

8 Ianuarie 2016
2599 Vizualizari | 0 Comentarii
Rulouri cu scortisoara

Ingrediente:

Pentru aluat:
310 gr faina
50 gr zahar
170 ml lapte
60 gr unt
1 plic de drojdie
1 lingurita cardamom praf

Pentru crema:
4 linguri de zahar brun
2 linguri de scortisoara
110 gr unt

Mod de preparare rulouri cu scortisoara:

1. Pune 2 linguri de apa calda si drojdia. Lasa deoparte ca sa dizolve complet.
2. Topeste untul la bain-marie.
3. Incalzeste laptele.
4. Pune intr-un castron faina si zaharul. Amesteca.
5. Fa o gaura in mijloc si adauga laptele, untul, drojdia si cardamomul. Amesteca folosind o lingura de lemn.
6. Framanta bine aluatul, apoi acopera-l si lasa-l sa creasca o ora.
7. Pregateste intre timp crema. Mixeaza bine ingredientele.
8. Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
9. Presara putina faina pe masa, pune aluatul pe ea si trece cu sucitorul de cateva ori peste el, ca sa obtii o foaie subtire, de vreo 5 mm.
10. Intinde uniform crema pe aluat, apoi ruleaza dintr-un capat in altul si taie felii.
11. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.
12. Pune in tava feliile de rulada si baga-le in cuptor pentru 10, maxim 15 minute.
Serveste aceste rulouri cu scortisoara calde.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

aluat rulouri rulouri scortisoara rulouri cuptor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1612 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025510 (s)