News Flash:

Rulouri cu nuca, scortisoara si stafide - FOTO

12 Ianuarie 2012
2400 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

3 cani faina plus inca 1/2 pentru framantat
1 + 1/3 cani lapte
1 lingurita si jumatate drojdie praf (am pus drojdie proaspata 1/4 cub)
1/2 lingurita praf de copt
1/3 lingurita bicarbonat de sodiu
1/3 cana ulei vegetal (eu am folosit de floarea-soarelui)
1 lingurita sare
100 g unt topit
1/3 cana zahar tos
1/2 cana zahar brun (doar alb am avut in dotare)
200-300 g stafide
1 pachet scortisoara
100 g nuci tocate
rom sau esenta de rom
 
Mod de preparare:

Amesteca uleiul vegetal, laptele si 1/3 cana zahar tos intr-o tigaie. Incalzeste amestecul pe foc mic si ia-l de pe foc chiar inainte sa fiarba. Lasa amestecul sa se raceasca 20-30 minute. Intre timp, inmoaie stafidele in apa si putin rom sau esenta de rom.

Cand amestecul e caldut, adauga drojdia si asteapta un minut. Adauga apoi cele 3 cani de faina, amesteca bine si lasa coca sa creasca, intr-un loc caldut timp de o ora. Se va dubla in volum si va fi tare pufoasa.Dupa o ora, apasa coca sa iasa aerul din ea. Adauga praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare si faina cat cuprinde. Framanta coca pana nu se mai lipeste de maini. Pentru a nu se lipi de suprafata de lucru, poti unge masa cu ulei sau o poti pudra la cateva minute cu faina.

Imparte coca in doua. Intinde o jumatate intr-un dreptunghi lat. Toarna jumatate din cantitatea de unt topit si intinde-l uniform, apoi presara zahar brun, scortisoara si stafidele scurse de apa. Fa la fel pentru cealalta jumatate, adaugand pe langa stafide si nuci.

Ruleaza dreptunghiul de la baza in sus si vei obtine un rulou lung. Strange-l la capete apasand cu degetele si taie-l felii de 2-3 cm grosime. Intinde-le in tava, lasand putin loc intre ele si lasa-le sa mai creasca 20-30 minute. Pe primele, le-am facut intr-un cuptor pe gaz si s-au facut in 30 minute, dar au iesit putin mai uscate. Cele cu nuca au intrat intr-un cuptor electric timp de 20 minute si au iesit mai pufoase. La sfarsit, am avut vreo 20-30 bucati. Mananca-le calde, cu putin vin sau lapte si poate cu miere deasupra.
sursa: Rulouri cu nuca, scortisoara si stafide
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto


faina lapte drojdie praf ulei vegetal floarea-soarelui sare unt stafide
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1583 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020306 (s)