News Flash:

Rulou "Clopotel" - FOTO

10 Ianuarie 2012
2961 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250 g orez-sushi
2 linguri pudra de dovleac (sau 2 galbenusuri fierte)
castravete
morcov fiert
foi yakinori

Mod de preparare:

Din cele 250 g de orez-sushi, 100 g se amesteca cu pudra de dovleac (sau galbenusurile trecute prin sita) = orezul galben. Din castravete se taie o fasie de 11 cm lungime si aprox. 0.5 grosime, iar din morcov tot o bucata de 11cm lungime, dar putin mai groasa decat cea de castravete. Fiecare se infasoara intr-o bucatica de yakinori (aprox. 1/6 dintr-o foaie).

Pe 3/4 dintr-o jumatate de foaie nori se intinde orezul galben, se ruleaza, apoi se strange cu padul, dandu-i-se forma de clopotel. 1/2 jumatate si 1/4 foaie nori se unesc (se lipesc cu putin orez) la capete pentru a forma o fasie lunga: pe mijlocul careia se intind 120 g orez, lasand ceva spatiu la capete. In mijlocul se face un "santulet" cu ajutorul unui chopstick (sau a unui creion). In acest santulet se pune castravetele infasurat in nori, deasupra lui se asaza "clopotelul" (orezul galben infasurat in nori) cu baza in sus. Spatiul liber de sub "clopotel" (de langa castravete) se umple cu orez: 30 g in stanga si 30 g in dreapta: Centrat pe "clopotel" se pune morcovul. Peste el se intind uniform 40 g orez, umpland spatiile laterale, dand o forma dreptunghiulara intregului ansamblu. Apoi foaia (lunga) de nori se ruleaza, formand ruloul, care se taie in 4-5 felii. Si aici alaturi de rulou “cizmulita” , rulou “lumanare” si un rulou simplu, din orezul-sushi ramas, umplut cu morcov taiat "steluta".
Reteta Rulou "Clopotel" a fost pregatita de Cristina.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Rulou_Clopotel1
orez-sushi galbenusuri castravete morcov foi yakinori orezul galben
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1534 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013523 (s)