News Flash:

Rulezi si savurezi! Cum se fac lipiile acasa si cu ce le poti manca! Cu branza sau cu ciocolata, te vor cuceri indata!

5 Iunie 2017
5534 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 gr faina
200 ml apa calda
1 plic de drojdie uscata
O lingurita de zahar
O lingurita de sare

Mod de preparare:

Amesteci sarea, drojdia si zaharul in apa calda si amesteci pana vezi ca totul este omogen. Apoi torni faina si incepi sa framanti pana se amesteca toate bine si lasi 30 de minute la dospit.
Fa mingiute de marimea unei caise si intinde-le cat de bine, exact cum ai face cu un blat de pizza.
Apoi baga lipiile la cuptor si intoarce de cateva ori painea, pana vezi ca e rumenita pe ambele parti.

Citeste si reteta de Lipie umpluta cu kaizer si mozzarella

Lipiile sunt folosite la mancaruri precum shaorma sau kebab, dar noi iti dam si cateva sugetii. Nu te limita doar la aceste preparate, ci incearca sa iti faci inclusiv sandvisuri ( poti pune sunca, branza sau cascaval, rosii feliate, masline si bucati de castravete si rulezi totul). Daca vrei ca acesta sa nu fie prea uscacios, poti unge lipia cu crema de unt sau maioneza, in functie de mezelul ales.
Branza topita si cascavalul sunt o minune pe lipie. Unge painea, impatureste in jumatate si apoi incalzeste pe ochiul de la aragaz, lasand lipia direct pe grilajul aragazului. Intoarce de cateva ori, pana a dorit indeajuns de crocanta sau pana s-a lipit cascavalul.

Daca ai pofta de ceva dulce poti incerca sa ungi lipia cu gem, miere sau crema de ciocolata. Rulezi si ai obtinut un desert rapid si savuros.

sursa: a1
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

faina drojdie uscata zahar cuptor shaorma kebab sandvisuri desert rapid
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1828 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024150 (s)