News Flash:

Rulada Padurea Neagra

14 August 2013
2262 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:

20 g unt
125 g zahar tos
1 lingura faina alba
125 g ciocolata rupta bucati
4 oua mari cu albusul separat de galbenus
2 linguri zahar cristal
1 lingura coniac de fructe

Pentru crema:

150 ml smantana pentru frisca
1 lingura de zahar tos
1 lingura de coniac
300 g cirese de vara
pudra de cacao

Mod de preparare:

Unge o tava cu unt, apoi acoper-o cu hartie de copt si presara faina deasupra. Topeste ciocolata la aburi, apoi bate galbenusurile cu zahar tos si incorporeaza usor ciocolata in compozitie. In alt bol, bate spuma albusurile si adauga-le si pe ele in aluat, pe care il torni apoi in tava si il lasi la copt 20-25 de minute.
Intinde o alta hartie de copt si presara zahar tos deasupra, apoi rastoarna aluatul peste aceasta si acopera-l cu un prosop, lasandu-l sa se raceasca. Ruleaza apoi aluatul cu tot cu hartie si lasa-l in aceasta forma sa se "odihneasca". Dizolva zaharul cristal in apa fiarta, adauga coniacul si insiropeaza blatul.
Pentru crema, bate bine smantana cu zaharul tos si coniacul, intinde-o peste aluat si presara ciresele. Ruleaza usor aluatul si lasa rulada la racit.
Rulada se serveste rece. Inainte de a o taia, presara zahar pudra pe deasupra.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aluat zahar tos faina alba zahar cristal crema apa fiarta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1765 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023944 (s)