News Flash:

Rulada lui Mos Craciun

29 Noiembrie 2016
2582 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru montat:
3 foi gelatina
300 ml frisca lichida
6 oua
100 gr ciocolata alba
90 gr unt
100 gr ciocolata neagra
100 gr ciocolata cu lapte

Pentru cremele de baza:
70 gr zahar cristale
4 oua
250 ml frisca lichida
65 gr unt
12 gr cacao
100 gr ciocolata neagra

Pentru spuma de ciocolata:
50 gr unt
2 linguri cacao
1/2 plic praf de copt
120 gr faina
150 gr zahar pudra
4 oua

Pentru aluat:
50 ml zeama de compot:

Pentru decor:
nuca de cocos
fructe
ciocolata

Mod de preparare:

1. Pentru aluat, se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce amestecul se albeste. Se topesc 30 g unt. Se amesteca faina, praful de copt, sarea, cacaua si apoi se adauga crema de galbenusuri. Se amesteca de jos in sus si, continuand amestecarea, se pune untul topit. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se pun intai doua linguri din spuma rezultata in amestecul cu faina, se amesteca si apoi se adauga spuma de albus. Tava de copt se tapeteaza cu hartie, se unge cu restul untului, se toarna aluatul si se coace 15 minute.

2. Pentru spuma de ciocolata, se amesteca zaharul cu 50 ml apa, se pun pe foc si se lasa la fiert 4 minute. Se pun ouale intr-un castron, si in timp ce se bat cu mixerul, se toarna siropul fiert. Se bat pana ce amestecul se albeste si capata o consistenta spumoasa. Se topeste ciocolata cu untul, se adauga cacaua si se amesteca. Se bate frisca spuma si apoi se amesteca alaturi de cele doua compozitii de oua si de cacao.

3. Pentru cele 3 straturi de crema baza, in trei castroane diferite se pun cele trei tipuri de ciocolata rupte bucati si se topeste fiecare ciocolata la bain-marie. In ciocolata alba se adauga o lingura de frisca si apoi se topeste. Se inmoaie cele 3 foi de gelatina, se repartizeaza in cele trei ciocolate topite si se amesteca. Apoi, in fiecare ciocolata se pun cate doua galbenusuri si 30 g unt. Se bat albusurile spuma si frisca se bate si ea. Se repartizeaza cele doua spume in cele trei tipuri de ciocolata si se amesteca.

4. Pentru montarea acestui tip de rulada se foloseste o sticla de plastic care se taie 15 cm, pe lung. Prin gaura facuta se asaza aluatul copt, eventual se taie in doua si se umezeste cu o pensula inmuiata in zeama de compot. Se toarna intai cele trei tipuri de ciocolata si dupa fiecare, alba, cu lapte si neagra, se pune rulada la frigider pentru 10 minute. Dupa ce a stat 10 minute la frigider peste cea de-a treia ciocolata se toarna spuma de ciocolata. Se da la rece pentru 6 ore. Se orneaza cu fructe, ciocolata ?i nuca de cocos.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

rulada craciun rulada prajituri retete rulada
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1819 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022456 (s)