News Flash:

Rulada din piept de pui

19 Martie 2014
1591 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru portofel:
500 g piept de pui
baby spanac
ricotta
triunghi parmezan
prosciutto crudo sau jambon
marar
patrunjel
busuioc verde
rozmarin verde
sare
piper
cimbrisor verde
ulei de masline

Pentru sparanghel:
100-200 g sparanghel
aluat foietaj
un ou
sare
piper

Pentru sos:
ulei de masline
usturoi
chilly proaspat sau uscat
rosii uscate
busuioc verde
menta
ardei capia

Pentru sos basilico:
busuioc proaspat
lime
portocala
ulei de masline
sare
piper

Mod de preparare:

Se curata pieptul de pui, se taie in jumatate, apoi se despica fiecare parte cu un cutit astfel incat sa para un buzunar. Se condimenteaza in interior cu sare, piper, putin busuioc verde si se umple cu spanac baby si amestecul de ricotta si parmezan. Apoi se inchide, se prinde usor cu 2 scobitori. Se pune tigaia la incins si se lasa pieptul de pui cate 4-5 min. pe ambele parti.

Cand e gata, se scoate din tigaie, se indeparteaza scobitorile si se lasa sa se odihneasca. Intre timp se curata, se spala si se blanseaza sparanghelul, se taie foietajul cam de 1 cm latime si 10-12 cm lungime. Pieptul de pui se inveleste in prosciutto crudo si se da cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand prosciutto s-a rumenit.

Pentru sosul de ardei capia copti si rosii uscate se coace ardeiul capia, se decojeste si se taie cubulete. Rosiile uscate se taie felii. Se pune la calit un catel de usturoi intreg (doar cat sa dea gust uleiului de masline), apoi se scoate si se pun la calit rosiile si ardeiul capia copt, se condimenteaza cu sare, piper, busuioc verde, putina menta si chilly uscat tocat marunt. Se amesteca bine si se lasa sa scada putin. Apoi se blendeaza ingredientele si sosul este gata. Dupa ce scoatem puiul de la cuptor, se baga sparanghelul infasurat in foietaj si uns cu ou si condimente pe deasupra.

Pentru sosul basilico se curate busuiocul, se stoarce jumatate de portocala si o jumatate de lime, se adauga ulei de masline, sare si piper.

Servirea va fi pe straturi: rucola, parmezan si putin ulei de masline, sparangel in foietaj, deasupra puiul taiat in jumatate, pe lateral, dressing de doua sosuri.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete masterchef retete rulada rulada pui rares calota
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1455 viz    0 com
1586 viz    0 com
1657 viz    0 com
2035 viz    0 com
2891 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1572 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013367 (s)