News Flash:

Rulada de pui cu spanac si sparanghel

11 Aprilie 2013
3273 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 buc. piept de pui dezosate (in jur de 1.5kg)
½ lingurita piper
sare
300 g spanac proaspat
4 catei de usturoi, tocati marunt
3 linguri ulei de masline
12 fire sparanghel
5 linguri de unt
1 lingura faina
2 linguri vin alb sec
180 ml supa concentrata de pui
1 lingurita suc de lamaie
2 linguri patrunjel tocat
2 linguri capere

Mod de preparare:


Incinge cuptorul la 220C. Pune carnea intre doua folii alimentare si preseaza-i ruland peste ei cu un sucitor, pana cand ajung la 1 cm grosime. Presara-i cu sare si piper.

Soteaza spanacul si 2 catei de usturoi tocati in 2 lingurite de ulei de masline, la foc mediu, timp de 1-2 minute, pana cand spanacul incepe sa se inmoaie. Scoate-l pe o farfurie si lasa-l sa se raceasca putin.

Intinde cu o lingura spanacul peste fiecare din pieptii de pui lasand o jumatate de centimetru la margini. Pune si firele de sparanghel, in mod egal, si ruleaza pieptul de pui. Prinde cu scobitori ca sa nu se desfaca.

Intr-o tigaie (care poate fi pusa si la cuptor) topeste 3 linguri de unt cu 2 linguri ulei de masline la foc mediu. Pune pe rand cate o rulada de pui si gateste-le timp de 6-8 minute pana cand se rumenesc pe toate partile. Pune tigaia la cuptor si lasa la copt timp de 15 minute. Cand e gata scoate pe un platou si acopera cu folie de aluminiu ca sa pastrezi rulada calda.

Topeste restul de unt si soteaza 2 catei de usturoi tocati marunt timp de 1-2 minute. Amesteca faina, apoi vinul si lasa-le pe foc 1-2 minute amestecand continuu. Adauga supa de pui si lasa pe foc pana cand sosul se ingroasa. Amesteca in el frunzele de patrunjel tocate si caperele.

Serveste rulada de pui cu acest sos fierbinte.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

piper spanac proaspat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1609 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016195 (s)