News Flash:

Rulada de porc cu cascaval si cartofi

30 Noiembrie 2016
3844 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6695 RON (+0.0035)
USD: 4.0518 RON (+0.0170)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

2 kg spata de porc (carne de porc)
2 ardei grasi galbeni
200 g de cascaval
1 ardei kapia rosu
1 lingurita de sare
1 lingurita de piper negru macinat
1 lingurita de boia de ardei dulce
1 lingurita de boia de ardei iute
1 lingurita de cimbru macinat
3 linguri ulei de masline
2 foi de dafin
1 cana de vin alb
1 kg de cartofi pentru garnitura

Mod de preparare:

Carnea de porc (spata de porc) se taie (se despica) intr-o bucata sau mai multe bucati de aceeasi grosime usor de rulat. Bucata de carne sau bucatile de carne de porc se ung cu ulei de masline, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia si cimbru, se aseaza una peste alta, se ruleaza si se pastreaza la rece intr-o punga de plastic pana a doua zi.

Ardeii proaspeti se curata, se spala si se taie fasii. Cascavalul se taie felii subtiri. Se intind bucatile de carne de porc, se aseaza peste fiecare bucata de carne felii de cascaval una langa alta, apoi bucati de ardei galbeni si rosii, se condimenteaza cu cimbru, boia si piper si se ruleaza strans fiecare bucata formand cate o rulada din spata de porc. Fiecare rulada se leaga strans cu sfoara, se pot infasura in folie de aluminiu sau hartie de copt (sau se poate acoperi doar tava de cuptor) si se aseaza intr-o tava de cuptor una langa alta.

Tava cu friptura de porc se introduce in cuptorul incins pentru 90 de minute. Dupa 60 de minute se adauga o cana cu vin alb si se introduce din nou tava in cuptor pentru inca 30 de minute. Cartofii se curata, se spala si se prajesc 10 minute in ulei, pana se ingalbenesc foarte putin. Tava cu rulada din spata de porc se scoate din cuptor, se da la o parte folia, se aseaza cartofii frumos de jur imprejur si se mai da la cuptor pentru 15 minute.

Rulada de porc este o friptura din carne de porc foarte frageda si gustoasa, avand un gust deosebit de la ardei si cascaval, care merge foarte bine cu cartofi la cuptor si castraveti murati, gogosari in otet, conopida murata sau muraturi asortate. Rulada de carne, o friptura ideala pentru masa din seara de Craciun sau Revelion.

Reteta de rulada de porc ne este oferita de preparatedevis.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

rulada porc rulada craciun rulada aperitiv
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1744 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020285 (s)