News Flash:

Rulada de mamaliga cu branza

12 Februarie 2019
1321 Vizualizari | 0 Comentarii

Atat de intalnita in bucataria noastra si totusi atat de banala, mamaliga este rareori pregatita si altfel decat fiarta intr-un ceaun si servita cu diverse mancaruri cu sos sau cu sarnmale. Reteta propusa de noi este una altfel si speram sa-ti placa.

Ingrediente:

  • 400 g malai grisat
  • 1 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 300 g branza de oi
  • 50 g unt

Mod de preparare:

Se toarna apa intr-un ceaun, se adauga sare si se lasa sa dea in clocot. Se toarna malaiul „in ploaie”, amestecandu-se permanent pana se ingroasa bine. Se lasa apoi sa fiarba, amestecand din cand in cand, pana cand malaiul „infloreste” si mamaliga este bine fiarta.

Se aduna mamaliga de pe marginile ceaunului, folosind o lopatica de lemn, si se rastoarna pe un fund de lemn pe care se pune un prosop umed si o folie de aluminiu umeda peste. Se intinde mamaliga cu un cutit si se pune deasupra putin unt si branza rasa. Cu ajutorul prosopului, se indoaie mamaliga pe jumatate. Se desprinde folia, se asaza pe un platou si se taie felii. Alaturi se pot servi felii de ceapa rosie, de apa sau ceapa verde.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

rulada mamaliga
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1466 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019640 (s)