News Flash:

Rulada de dovlecei - O combinatie inedita de cascaval si legume

12 Iulie 2018
417 Vizualizari | 0 Comentarii

Un aperitiv care poate satisface orice preferinte culinare. Umplutura poate fi de cascaval topit cu verdeata sau sunca, de carne tocata cu legume etc., totul depinde de fantezia dumneavoastra. Procesul de preparare este foarte simplu si accesibil, deci incercati reteta cu incredere!

Ingrediente pentru aluat: 2 dovlecei medii; 1 ceapa mica; 3 oua; 1 pahar de faina (150 g); 1 lingurita praf de copt; sare si piper – dupa gust.
Pentru umplutura: 1 ceapa medie; 1 morcov mediu; 300 gr de ciuperci champignon; 1 rosie medie; 2 linguri de smantana fermentata (grasa); 100 gr de cascaval; 1-2 linguri de ulei; sare si piper – dupa gust.

MOD DE PREPARARE: Pregatiti aluatul. Dati dovleceii si ceapa prin razatoarea mica. Daca compozitia este prea zemoasa, o stoarceti usor. Adaugati ouale si amestecati. Apoi incorporati faina cu praf de copt si condimentati cu sare si piper, dupa gust. Amestecati foarte bine aluatul.

Tapetati tava cu hartie de copt si o ungeti cu ulei. Turnati aluatul si nivelati, cat sa obtineti un strat dreptunghiular cu grosimea de 1 cm. Coaceti blatul in cuptorul preincalzit pana la 200°C pana se rumeneste.Scoateti blatul si il rulati fierbinte, impreuna cu hartia de copt.

Pregatiti umplutura. Prajiti ceapa taiata cuburi in ulei, pana se rumeneste usor. Adaugati morcovul dat prin razatoare si ciupercile taiate cuburi. Inabusiti legumele timp de 10 minute, apoi adaugati rosia fara coaja si taiata bucati mici. Condimentati cu sare si piper si gatiti legumele, pana vor fi gata.

La sfarsit, adaugati smantana, amestecati si opriti flacara. Desfaceti rulada si indepartati hartia de copt. Adaugati un strat uniform de legume fierbinti presarat cu cascaval ras. Rulati rulada din nou, o inveliti in staniol si o lasati pana se va raci umplutura. Optional, o puteti da la frigider pentru 2 ore, apoi o portionati si o serviti.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1482 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019175 (s)