News Flash:

Rulada de biscuiti si nuca de cocos

9 Noiembrie 2016
2336 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

3 foi napolitana

Pentru crema biscuiti:
400 gr biscuiti simpli
250 gr zahar
500 ml apa

Pentru crema cocos:
200 gr unt (sau margarina)
5 linguri apa
100 gr nuca de cocos
250 gr zahar
300 gr lapte praf

Mod de preparare:

Biscuitii i-am pisat marunt, punandu-i intr-o punga si trecand cu sucitorul deasupra (merge si in robot). Intr-o craticioara de inox am pus la ars 250 g zahar, fara a lasa sa se innegreasca. Am stins cu 500 ml apa si am lasat pe foc pana s-a facut sirop. Am luat vasul de pe foc si am adaugat biscuitii sfaramati, amestecand bine-bine pana la omogenizare.

Cu crema formata am „uns” cele 3 foi de napolitana (pe partea cu patratele mici). Intr-un alt vas am pus 250 g zahar si 5 linguri apa, lasand sa se topeasca zaharul. Cand s-a facut sirop, am adaugat untul si am lasat sa se topeasca. Am pus si nuca de cocos, am mai lasat cateva minute pe foc, apoi am oprit focul si am adaugat laptele praf, amestecand bine-bine pana la omogenizare.

Am intins crema fierbinte peste amestecul de biscuiti, apoi am rulat strans, pe lung, cele 3 foi, le-am invelit in folie si le-am dat la rece.
Pentru a avea o rulada mai groasa, se pot face doar din 2 foi de napolitana, respectand aceleasi cantitati la creme.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

rulada biscuiti rulada cocos
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1548 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016700 (s)