News Flash:

Rulada cu spanac si ricotta

14 Martie 2013
1610 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
200 g faina
2 oua
putina apa
1 praf de sare

Pentru umplutura:
200 g spanac congelat
500 g ricotta
50 g parmezan
1 ceapa mica
1 ou
nucsoara macinata
busuioc uscat
ulei
fulgi de ardei uscat
sare
piper

Pentru sos:
100 g unt
salvie uscata
50 g parmezan

Mod de preparare:

Ceapa tocata marunt am calit-o in putin ulei, iar cand s-a inmuiat am adaugat spanacul congelat. Am lasat cateva minute sa se caleasca si spanacul, apoi am dat de-oparte sa se raceasca.
Am pregatit aluatul din faina, oua, sare si putina apa. Am format un aluat elastic, ca de taitei.
Ricotta am amestecat-o cu oul, parmezanul, sare, piper, busuioc, nucsoara, fulgii de ardei, iar la urma spanacul rece.
Am impartit aluatul in doua, am intins pe rand cele doua foi, pe care le-am umplut cu amestecul de branza, impartita si ea in doua, lasand in laterale cca 1-2 cm aluat, pentru a putea impaturii fara sa iasa crema.
Am rulat cat de strans am putut, apoi am pus ruladele in doua servete curate de bucatarie, le-am strans bine, le-am legat cu sfoara la capete, si le-am pus la fiert in apa, in momentul in care aceasta a inceput sa clocoteasca. Am lasat cca 30 minute sa fiarba.
Cand ruladele s-au fiert, le-am scos din prosop, le-am lasat cateva minute sa se odihneasca, apoi le-am taiat felii de cca 5 cm, pe care le-am pus intr-un vas termorezistent.
Am pregatit si sosul din unt, parmezan si salvie uscata, pe care l-am pus peste rulourile taiate.
Am dat vasul la cuptorul preincalzit, pentru cca 20 minute.

Rulada cu spanac si ricotta
recomandata de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aluat faina oua apa umplutura spanac congelat ricotta parmezan ulei sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1554 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022859 (s)