News Flash:

Rulada cu menta cu caramel

30 Ianuarie 2013
1566 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Blat:

4 oua
4 linguri zahar
2 linguri cacao
2 linguri ulei
1 lingurita rasa praf de copt
4 linguri rase de faina
3 picaturi de esenta de menta

Pentru crema:

200 gr ciocolata de casa alba
4 picaturi de esenta de menta (amestecati si gustati in timp ce puneti esenta)
150 gr frisca lichida
bombonele colorate pt. decor

Mod de preparare:

Blat:
Ouale se separa, albusul se mixeaza pana devine spuma, apoi se incorporeaza cate o lingura de zahar mixand continuu.
Galbenusul se amesteca cu uleiul, apoi se toarna peste albus. Se mixeaza bine, apoi se adauga cacao, praf de copt, esenta si la final se incorporeaza usor faina.
Compozitia obtinuta, se toarna in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt, si se da la cuptor (incins in prealabil), cca 20 min.
Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor, se rastoarna blatul cu hartia de copt in sus, se ia de pe blat hartia, apoi blatul se aseaza cu partea care era in jos, de data asta in sus pe hartia de copt. Se ruleaza in hartie si se lasa la racit.

Frisca am mixat-o, am adaugat ciocolata de casa, esenta si am mixat pana sa omogenizat bine.

Crema obtinuta am intins-o uniform pe foaia de rulada. Am oprit putina crema pentru decor, pe care am colorat-o in verde cu colorant alimentar. Si ca sa fie totul perfect, am turnat peste felia mea, caramel.

Rulada cu menta recomandata de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blat oua zahar cacao ulei faina crema frisca lichida crema obtinut
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3763 viz    0 com
1534 viz    0 com
1976 viz    0 com
2322 viz    0 com
1979 viz    0 com
1770 viz    0 com
2275 viz    0 com
2868 viz    0 com
7131 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1792 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025828 (s)