News Flash:

Rulada cu menta cu caramel

30 Ianuarie 2013
1513 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Blat:

4 oua
4 linguri zahar
2 linguri cacao
2 linguri ulei
1 lingurita rasa praf de copt
4 linguri rase de faina
3 picaturi de esenta de menta

Pentru crema:

200 gr ciocolata de casa alba
4 picaturi de esenta de menta (amestecati si gustati in timp ce puneti esenta)
150 gr frisca lichida
bombonele colorate pt. decor

Mod de preparare:

Blat:
Ouale se separa, albusul se mixeaza pana devine spuma, apoi se incorporeaza cate o lingura de zahar mixand continuu.
Galbenusul se amesteca cu uleiul, apoi se toarna peste albus. Se mixeaza bine, apoi se adauga cacao, praf de copt, esenta si la final se incorporeaza usor faina.
Compozitia obtinuta, se toarna in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt, si se da la cuptor (incins in prealabil), cca 20 min.
Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor, se rastoarna blatul cu hartia de copt in sus, se ia de pe blat hartia, apoi blatul se aseaza cu partea care era in jos, de data asta in sus pe hartia de copt. Se ruleaza in hartie si se lasa la racit.

Frisca am mixat-o, am adaugat ciocolata de casa, esenta si am mixat pana sa omogenizat bine.

Crema obtinuta am intins-o uniform pe foaia de rulada. Am oprit putina crema pentru decor, pe care am colorat-o in verde cu colorant alimentar. Si ca sa fie totul perfect, am turnat peste felia mea, caramel.

Rulada cu menta recomandata de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blat oua zahar cacao ulei faina crema frisca lichida crema obtinut
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3711 viz    0 com
1477 viz    0 com
1926 viz    0 com
2234 viz    0 com
1926 viz    0 com
1736 viz    0 com
2212 viz    0 com
2827 viz    0 com
6869 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1782 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034275 (s)