News Flash:

Rulada cu gem de capsuni

26 Ianuarie 2012
2351 Vizualizari | 0 Comentarii
Rulada cu gem de capsuni
Ingrediente:

 3 oua
 150 g zahar
 100 faina
 50 g amidon alimentar
 o lingurita praf de copt
 un pachetel zahar vanilat
 6 linguri de apa clocotita

Pentru umplutura:

gem de capsuni

Pentru ornat:

ciocolata amaruie
zahar praf
capsuni

Mod de preparare:

In primul rind separam albusurile de galbenusuri. In galbenusuri punem 75 g zahar (jumatate din cantitatea de la ingrediente), punem 6 linguri de apa clocotita (atentie, nu calduta, calda sau rece, ci... clocotita) si mixam la cea mai mare viteza. Vom obtine o crema spumoasa (poza mea are si o specie de inimioara sau fundulet de bebelus... ) iar datorita apei clocite vom obtine un blat inalt si fraged. Separat mixam albusurile impreuna cu zaharul ramas (75 g) si zaharul vanilat. Va iesi o crema in genul celei pentru bezele. Rasturnam albusurile peste compozitia de galbenusuri si amestecam usurel de jos in sus, cu o lingura de lemn.

Adaugam cite un pic de faina cernuta impreuna cu amidonul si praful de copt si amestecam in continuare incet cu lingura de lemn. Rasturnam compozitia in tava tapetata cu hirtie de copt si bagam in cuptorul preincalzit la 230 de grade (cuptorul il preincalzim cu un sfert de ora inainte de a baga tava in el) timp de 5 minute. Intre timp pregatim alta coala de hirtie de copt, iar cind s-au scurs cele cinci minute scoatem tava, rasturnam blatul cu fata in jos pe coala de hirtie, punem blatul din nou in tava si il bagam din nou la cuptor pentru un minut.

Pregatim un prosop umezit pe care presaram zahar, rasturnam foaia de blat, eliminam hirtia de copt si cu ajutorul prosopului o rulam usurel imediat ce am scos-o din cuptor.
Lasam un pic sa se raceasca, desfacem foaie si o umplem cu gem de capsuni, dar poate fi umplut cu orice fel de crema, crema de ciocolata (ganache) sau nutella.
Am topit un pic de ciocolata, am facut citeva modele cu viteza luminii, am presarat un pic de zahar praf, am bagat citeva capsuni in ciocolata topita si am ornat rulada.
Rulada cu gem de capsuni pregatita de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

oua zahar faina amidon alimentar zahar vanilat apa ciocolata amaruie
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2662 viz    0 com
1815 viz    0 com
2008 viz    0 com
2147 viz    0 com
1969 viz    0 com
952 viz    0 com
7783 viz    0 com
3484 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1791 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035784 (s)